Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Παρουσία του Δημάρχου Ζωγράφου τα εγκαίνια της Αίθουσας Μαρτίνου του Μουσείου Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής

Εγκαινιάστηκε την Τρίτη 22/10/2019 η νέα Αίθουσα Μαρτίνου του Μουσείου Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που αναβαθμίστηκε με δωρεά των Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου.

Η αίθουσα φιλοξενεί τη δωρεά αρχαιολογικής συλλογής από την κυρία Ελένη Μαρτίνου προς το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλοπούλου, του Δημάρχου Ζωγράφου κ. Βασίλη Θώδα, της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος, του Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Αχιλλέα Χαλδαιάκη και του Προέδρου του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, καθηγητή Ευάνθη Χατζηβασιλείου.

Η παρουσίαση της συλλογής έγινε από τον Διευθυντή του Μουσείου Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πλάτωνα Πετρίδη και ακολούθησε χαιρετισμός από την κυρία Ελένη Μαρτίνου και τον κύριο Αθανάσιο Μαρτίνο.

Το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του ΕΚΠΑ λειτουργεί καθημερινά από τις 8.30 π.μ. έως τις 4.30 μ.μ. στο 2ο όροφο της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Έως τις 30 Νοεμβρίου, εκτός από τις ένδεκα μόνιμες διδακτικές συλλογές του, φιλοξενεί τις περιοδικές εκθέσεις «Χρόνος Αναπλήρωσης – Τοπία του Αγρινίου» του εικαστικού Βασίλη Παπαγεωργίου και «Οι Ζωγράφοι της Κυριακής της Φιλοσοφικής».

Δείτε ακόμα

Απόπειρα ληστείας με πυροβολισμούς σε περίπτερο, στη Νέα Σμύρνη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο …