Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Ανδρικοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος»

H νέα εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων

και η Άνεμος εκδοτική σας προσκαλούν την Παρασκευή 1/11/19 στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κατερίνας Ανδρικοπούλου «Παρασκήνια του έρωτα».

Έρωτας νεανικός, εξερευνητικός και άγουρος ή ώριμος και αργοπορημένος αλλά πάντοτε καλοδεχούμενος, έστω και καθυστερημένα. Έρωτας άδοξος, προδομένος, αίσιος και μετουσιωμένος σε βαθιά ριζωμένη αγάπη, ενσαρκωμένος σε απογόνους ή μεταλλαγμένος σε ρουτίνα και απογοήτευση, ακόμα και διάψευση. Έρωτας πανδαμάτορας, που αγνοεί ηλικιακά όρια, προκαθορισμένα φύλα, κοινωνικές προσταγές και προσδοκίες, απαιτώντας το δικό του μερίδιο από την πρόσκαιρη ύπαρξή μας.

Μικρές, αυτόνομες ιστορίες εμπνευσμένες από την ίδια τη ζωή μας, οι οποίες κρύβουν μέσα τους μεγάλες αιώνιες αλήθειες για την περίπλοκη ανθρώπινη φύση, για την αξία της φιλίας, για την αέναη αναζήτηση του έρωτα και της αγάπης, αλλά και για τα παρασκήνιά τους, τα οποία άλλοτε κρύβουν σατιρικά ευτράπελα στιγμιότυπα που προκαλούν το χαμόγελο κι άλλοτε σημαντικές επιπτώσεις στον ευάλωτο ανθρώπινο ψυχισμό που συγκινούν.

Με τίτλο «Παρασκήνια του έρωτα»  στο νέο της βιβλίο η συγγραφέας Κατερίνας Ανδρικοπούλου, με λόγο απέριττο, μεστό και ενίοτε καυστικό, αποτυπώνει ολοζώντανα την εύθραυστη ανθρώπινη Ψυχή στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να συναντήσει το προαιώνιο άλλο της μισό, τον Έρωτα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Δήμητρα Τζανέτου, νηπιαγωγός

Αλεξάνδρα Νίνου, life coach

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν

η Ιωάννα Στεφανάτου και η Ελένη Κουρνέτα.

Σκηνές από το βιβλίο θα ζωντανέψουν θεατρικά

η Φιλίππη Ρούβαλη,

ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και η Ελένη Κουρνέτα.

Τη βραδιά θα ντύσουν μουσικά

οι Dilemma.

Παρασκευή 1/11/2019 στις 19:30

στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος, υπό την αιγίδα του Δήμου Π. Φαλήρου

Βιογραφικό σημείωμα

Η Κατερίνα Ανδρικοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αίγιο. Σπούδασε νηπιαγωγός στο πανεπιστήμιο Κρήτης και απέκτησε μεταπτυχιακό στη Γλασκώβη (MEd Psychology). Έζησε αρκετά χρόνια στο Λονδίνο, όπου ειδικεύτηκε στην Παιγνιοθεραπεία δουλεύοντας παράλληλα σε σχολεία και οργανισμούς. Σήμερα ζει στην Αθήνα με τον άντρα της και τους δύο γιους της. Εργάζεται ως νηπιαγωγός σε Δημόσιο Νηπιαγωγείο και ιδιωτικά ως παιγνιοθεραπεύτρια (Play therapist). Είναι μέλος της ΕΔΠΕ και της PTI.

Αρθρογραφεί ανά διαστήματα σε μεγάλα portals και sites που αφορούν το παιδί και την οικογένεια. Είναι συνιδιοκτήτρια των Writing spiders(προσωπικό blog) και ασχολείται ενεργά με το παιδικό βιβλίο. Γράφει για μικρά και μεγάλα παιδιά με μαύρο χιούμορ.

Από την Άνεμος εκδοτική κυκλοφορεί και το βιβλίο της «Το καλοκαίρι της νύφης», 2012.

Δείτε ακόμα

Παλαιό Φάληρο: 9οι αγώνες Nuventi Races

Η Nuventi διοργανώνει την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 στον Φλοίσβο τους 9ους Αγώνες “Nuventi Races” …