Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Παρατεταμένο «ουουυ….» στην ομιλία του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Ένα παρατεταμένο «ουουου» ακούστηκε από μερίδα του κοινού την ώρα που μίλαγε στο Αλεξάνδρειο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας- «Εδώ μπορούν να έρθουν πολίτες με διαφορετική άποψη. Γιατί γνωρίζουν ότι εδώ μπορούν, γνωρίζουν ότι εδώ χτυπάει η καρδιά της δημοκρατίας» σχολίασε…

Από την έναρξη της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους εναντίον όσων χρεοκόπησαν τη χώρα. «Δεν θα τους επιτρέψουμε να φοράνε χλαμύδες και να κάνουν τους υπερπατριώτες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ενώ επέμεινε στο αφήγημα της εξόδου από τα Μνημόνια, αφήνοντας αιχμές για την αντιπολίτευση.

«Δεν επιτρέπουμε στους απατεώνες της πολιτικής, που λεηλάτησαν την πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμύδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι-χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής» επέμεινε ο κ. Τσίπρας.

Αντιδρώντας σε αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από μερίδα του κοινού (ένα παρατεταμένο «ουουου», όταν ο κ. Τσίπρας αναφερόταν στον δύσβατο δρόμο, από τον οποίο πέρασε η χώρα, για να φτάσει σήμερα να χαράσσει τη δική της πολιτική), ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Εδώ μπορούν να” ρθουν πολίτες με διαφορετική άποψη. Γιατί γνωρίζουν ότι εδώ μπορούν, γνωρίζουν ότι εδώ χτυπάει η καρδιά της δημοκρατίας».

«Δεν θα τους επιτρέψουμε να εγκαλούν αυτοί εμάς για μειοδοσία και εθνομηδενισμό και να γυρίσουν ξανά την Ελλάδα στις σκοτεινές εποχές του διχασμού» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ενώ είπε ότι πολλοί αμφιβήτησαν τις δεσμεύσεις που είχε κάνει από τη ΔΕΘ «μετά την απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά της λιτότητας και των μνημονίων», σήμερα όμως «κάνουν τη καρδιά τους πέτρα και αναγκάζονται να ψηφίζουν μαζί μας».

«Σήμερα κανείς δεν μπορεί πια να αμφισβητήσει ότι η κυβέρνησή μας έβγαλε τη θηλιά από το λαιμό της χώρας και του λαού μας» επισήμανε.

Δείτε ακόμα

Αλ. Τσίπρας για γεγονότα στις ΗΠΑ: Οι εχθροί της Δημοκρατίας θα ηττηθούν

Για εικόνες ντροπής ακροδεξιάς βίας κάνει λόγο με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του …