Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0: Ο Πρίγιοβιτς τα έβαλε, η ΑΕΚ σημάδευε τα δοκάρια!

Ανάλυση μεγάλη δεν χρειάζεται. Συμφώνησαν και οι δύο προπονητές μετά το τέλος του αγώνα άλλωστε. Για τα γκολ του Πρίγιοβιτς και τις φάσεις της ΑΕΚ. Αυτή ήταν και η διαφορά. Τόσο απλά. Ο Σέρβος επιθετικός του ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα στις δύο πρώτες του τελικές εκμεταλλευόμενος το λάθος του Λαμπρόπουλου (στο 29′) και την αδράνεια της άμυνας (στο 59′) την ίδια ώρα που Λιβάια (20′) και Μπακασέτας (62′) σημάδευαν τα δοκάρια..

Σ’ ένα σκληρό αλλά όχι αντιαθλητικό ντέρμπι ο ΠΑΟΚ πήρε το μάξιμουμ χωρίς να πιάνει απόδοση… τελικού Κυπέλλου την στιγμή που η ΑΕΚ παίζοντας καλύτερα έχασε με 2-0.

11αδα Κυπέλλου ο Λουτσέσκου, 11αδα δημιουργίας ο Ουζουνίδης
Από τον ΠΑΟΚ δεν υπήρχε έκπληξη. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πήγε στην λογική του τελικού Κυπέλλου. Οι 10 στους 11 ήταν ίδιοι με μοναδική αλλαγή τον Λημνιό στην θέση του Τζάλμα Κάμπος ο οποίος έχει αναχωρήσει για άλλες πολιτείες. Ο Μπίσεσβαρ πήρε φανέλα βασικού σε θέση έξω αριστερά όπως ακριβώς και μερικούς μήνες πριν στο ΟΑΚΑ όντας ο κορυφαίος τότε.

Την ίδια στιγμή ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν πήγε σε συντηρητικό σχήμα όπως είχε κάνει ο προκάτοχός του, Μανόλο Χιμένεθ και έριξε στην 11αδα και Μπακασέτα και Μάνταλο και Λιβάια και Πόνσε με στόχο να δημιουργήσει ποδόσφαιρο και να είναι απειλητική στο άλλο μισό του γηπέδου.

Ο ΠΑΟΚ το γκολ, η ΑΕΚ τις φάσεις
Προφανώς με την 11αδα που κατέβασε ο Ουζουνίδης, στόχος ήταν όχι μόνο να κρατήσει την μπάλα αλλά και να κάνει παιχνίδι μέσα στην Τούμπα. Πλάνο που βγήκε και στο χορτάρι με την ΑΕΚ στο πρώτο δεκάλεπτο να απειλεί με τα σουτ του Σιμόες και του Μπακασέτα αρχικά (οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ έβαλαν το κορμί τους στο 5′) και στη συνέχεια με αυτό του Μάνταλου στο 9′ που το έβγαλε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης.

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ; Από στατική φάση. Κόρνερ Πέλκα στο 15′ κεφαλιά Βαρέλα στο δεύτερο δοκάρι με τον Μπάρκα ν’ αποκρούει. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα και προσπαθούσε να βρει τρόπο να απειλήσει με καλύτερες προϋποθέσεις την εστία του Πασχαλάκη. Και το έκανε στο 20′ με τον Μάνταλο να βγαίνει στην κόντρα να στρώνει την μπάλα στον Λιβάια αλλά ο Κροάτης σημάδεψε δοκάρι στη μεγαλύτερη φάση της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ στο πρώτο μισό δεν είχε άλλη απειλή, δεν ένιωθε πίεση, είχε την μπάλα όμως χάρισε το πρώτο γκολ. Ο Λαμπρόπουλος σε μια εύκολη στιγμή έδωσε… ασίστ στον Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος έβγαλε το δολοφονικό του ένστικτο και με σουτ στο παράθυρο δεν άφησε περιθώρια στον Μπάρκα. Η ΑΕΚ δε το παράτησε και βρήκε κι άλλη φάση πριν βγει το ημίχρονο (40′) από στατική φάση αλλά την κεφαλιά του Πόνσε την έβγαλε κόρνερ ο Πασχαλάκης.

Το «2 στα 2» ο Πρίγιοβιτς
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχαν αλλαγές. Ούτε σε πρόσωπα, ούτε σε σχήμα ούτε και στην εικόνα του αγώνα. Η ΑΕΚ ήθελε να απειλήσει (αλλά δε το κατάφερνε), ο ΠΑΟΚ κρατούσε το 1-0 χωρίς τρομερή διάθεση να κυνηγήσει και δεύτερο γκολ. Και κάπως έτσι ένα τέταρτο αγώνα πέρασε…

Στο 59′ όμως ήρθε πάλι ο Πρίγιοβιτς για να μεγαλώσει την απόσταση των δύο ομάδων. Ο Μάτος έκανε ανενόχλητος κούρσα 50 μέτρων έπαιξε το μακρινό 1-2 με τον Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος βγήκε στην άκρη να πάρει πρώτη μπάλα την έσπασε ξανά στον Μάτος, έκανε κίνηση στην μικρή περιοχή που έμεινε μόνος και με σουτ στη κίνηση μετά τη σέντρα του Βραζιλιάνου εκτέλεσε τον Μπάρκα για δεύτερη φορά.

Αντέδρασε αλλά είχε δοκάρι κι αστοχία
Με μισή ώρα αγώνα να απομένει η ΑΕΚ κυνήγησε τις όποιες πιθανότητες είχε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ομως είχε πάλι δοκάρι (με τον Μπακασέτα στο 62′) αλλά και πολλές κακές επιλογές στο τελείωμα των φάσεων. Και στο 61′ το πλασέ του Λιβάια (ψηλά άουτ) και στο 62′ το τσαφ του Μάνταλου όπως και στο 74′ το σουτ του αρχηγού της ΑΕΚ (άουτ κι αυτό). Γκολ η ΑΕΚ δεν έβαλε ούτε στο 88′ με την μπάλα να στρώνεται στον Κλωναρίδη μετά την απόκρουση του Πασχαλάκη στο σουτ του Λόπεζ αλλά να κάνει πάλι τσαφ.

Εν κατακλείδι
Ο ΠΑΟΚ είχε Πρίγιοβιτς, η ΑΕΚ είχε δοκάρια. Σ’ ένα ντέρμπι που οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους μέτρησε η ικανότητα του Πρίγιοβιτς να κάνει το 2 στα 2 στις φάσεις που του προέκυψαν (από τα λάθη του Λαμπρόπουλου). Ο ΠΑΟΚ κρατάει τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς σε ντέρμπι, η ΑΕΚ μπορεί να κρατήσει την εικόνα αλλά σίγουρα αυτό δεν θα μετρήσει μετά το βράδυ της Κυριακής.

ΜVP: Πρίγιοβιτς. Δύο φορές χρειάστηκε, δύο φορές εκτέλεσε. Και το έκανε τέλεια. Και στο 1-0 που έστειλε την μπάλα στο παράθυρο και στο 2-0 που το έκανε στην κίνηση.
Αδύναμος κρίκος: Λαμπρόπουλος. Δίνει την… ασίστ στον Πρίγιοβιτς στο πρώτο γκολ και στον δεύτερο τον… αφήνει με αποτέλεσμα να μείνει μόνος στην μικρή περιοχή.
Στο ύψος του: Μπίσεσβαρ. Εκανε ότι ήθελε από την πλευρά του, κέρδισε πολλά φάουλ και ήταν ο πιο ορεξάτος από πλευράς ΠΑΟΚ.
Η γκάφα: Προφανώς και δεν θέλει και ερώτημα. Το τραγικό λάθος του Λαμπρόπουλου που έστρωσε την μπάλα στον Πρίγιοβιτς για το 1-0 του ΠΑΟΚ.
Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα για τον Γκεστράνιους.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο ΠΑΟΚ είχε τα γκολ η ΑΕΚ μένει με τις ευκαιρίες και τα δοκάρια της. Και στα ντέρμπι αυτά κάνουν την διαφορά. Ο Δικέφαλος του Βορρά εκμεταλλεύτηκε την εκτελεστική ικανότητα του Πρίγιοβιτς ο οποίος στις δύο πρώτες του τελικές έγραψε δύο γκολ την στιγμή που η ΑΕΚ είδε τον Λιβάια να σημαδεύει δοκάρι (στο 0-0) όπως και τον Μπακασέτα στο (2-0).

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο, Κάνιας, Λημνιός (75′ Ζαμπά), Πέλκας (81′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (89′ Βέρνμπλουμ), Πρίγιοβιτς
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Λόπεζ, Γαλανόπουλος (64′ Κλωναρίδης), Σιμόες (87′ Τσόσιτς), Μπακασέτας, Μάνταλος, Λιβάια, Πόνσε (70′ Γκάλο)
Πηγή:www.gazzetta.gr

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το www.protothema.gr.

90’+3′: Τέλος του αγώνα

90′: Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων

89: Βέρνμπλουμ αντί του Μπίσεσβαρ…

87′:Καλή στιγμή για την ΑΕΚ, αλλά ο Λιβάια εκανε τσαφ

85′: Σέντρα του Μπακάκη η μπάλα φεύγει αόυτ…

80′: Ο Ελ Καντουρί αντί  του Πέλκα

76′: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Ζαμπά μόλις μπήε στο γήπεδο να χάνει το τετ α τετ!

75′: Ο Μάνταλος στην περιοχή, στοπάρει και σουτάρει από εξαιρετική θέση με τη μπάλα άουτ

73′: Ο Μάνταλος στην περιοχή και πάλι δεν σουτάρει, αλλά η παραλληλη σέντρα δε βρίσκει συμπαίκτη

70′ Σουτ του Μπίσεσβαρ η μπάλα ψηλά έξω…

68′: Σουτ του Πέλκα η μπάλα έξω..

65′: Κλωναρίδης αντί Γαλανόπουλου στην ΑΕΚ

65′:  Κόρνερ για τον ΠΑΟΚ, σταματά η φάση για επιθετικό φάουλ

Σαρωτική η ΑΕΚ μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ!

64′: Γύρισμα του Λιβάια, ο Μάνταλος δεν μπορεί

62′: Δεύτερο δοκάρι για την ΑΕΚ με το μακρινό σουτ του Μπακασέτα να βρίσκει το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη

61′: Ο Μάνταλος στην περιοχή δεν μπορεί να σουτάρει και με δυσκολία οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ βγάζουν τη μπάλα έξω

60′: Σουτ του Λιβάια η μπάλα άουτ

59′ ΓΚΟΟΟΟΟΛ: Ο Μάτος την σέντρα, ο Πρίγιοβιτς με τρομερό πλασέ πετυχαίνει το 2-0!

56′: Ωραίος συνδυασμός Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ κακή σέντρα του Ολλανδού

54′: Τρομερή ενέργεια από τον Μαουρίτσιο και πολύ δυνατό σουτ, η μπάλα άουτ!

52′: Σουτ του Λιβάια η μπάλα ψηλά άουτ.

49′: Τεχνικό σουτ του Πέλκα η μπάλα άουτ…

48′: Η ΑΕΚ Στην κόντρα επίθεση ο Μάνταλος μπαίνει στην περιοχή αλλά αντί να πλασάρει, πασάρει στον Λιβάια που είναι οφσάιντ!

46′: Σέντρα στο Β’ ημίχρονο

45′: Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

41′: Μεγάλη φάση για την ΑΕΚ καθώς μετά το φάουλ του Μάνταλου ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά κι ο Πασχαλάκης έδιωξε εκπληκτικά σε κόρνερ

33′: Κίτρινη στον Μάνταλο για φάουλ στον Λημνιό.

32′: Κάθετη του Μάνταλου στον Λιβάια, προλαβαίνει και πέφτει στα πόδια του ο Πασχαλάκης

29′ ΓΚΟΟΟΟΛ: Λάθος του Λαμπρόπουλου στο χώρο της μεσαίας γραμμή, ο Πρίγιοβιτς ξεχύνεται στην κόντρα και με τρομερό σουτ εκτελεί τονΜπάρκα για το 1-0!

25′:  Η ΑΕΚ εξακολουθεί να μην αφήνει τον ΠΑΟΚ να κάνει παιχνίδι με τους γηπεδούχους να τα περιμένουν όλα από τον Μπίσεσβαρ μέχρι στιγμής…

20′: Δοκάρι για την ΑΕΚ! Τρομερό σουτ του Λιβάια η μπάλα τράνταε το αριστερό κάθετο δοκάρι του ΠΑΟΚ!

18′: ΣΟυτ του Μπίσεσβαρ μπλοκάρει ο Μπάρκς

15′: Πρώτο κόρνερ για τον ΠΑΟΚ. Ο Βαρέλα στο δεύτερο δοκάρι πιάνει την κεφαλιά και διωχνει ο Μπάρκας στην πρώτη μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ!

13′:  Ο ΠΑΟΚ αδυνατεί να δημιουργήσει κινδύνους προς την περιοχή της ΑΕΚ.

10′: Τρίτο κόρνερ για την ΑΕΚ, αλλά έχουε επιθετικό φάουλ του Οικονομου.

9′: Σουτ του Μάνταλου ο Πασχαλάκης διώχνει σε κόρνερ.

4′: Τρία διαδοχικά σουτ από τους κιτρινόμαυρους καθώς η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να διώξει

3′: Δύο συνεχόμενα  κόρνερ για την ΑΕΚ

2′: Διάθεση για να πιέσει ψηλά δείχνει η ΑΕΚ

1′: Σέντρα στο ματς

Oι συνθέσεις των δύο μονομάχων:
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.
ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μπακασέτας, Λιβάια, Μάνταλος, Πόνσε.

-Κατάμεστες οι κερκίδες με το sold out να ανακοινώνεται λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.

-Στο γήπεδο της Τούμπας βρίσκεται και ο Πορτογάλος πρόεδρος της ΚΕΔ Βίτορ Μέλο Περέιρα…

-Κι η δική του παρουσία προφανώς έχει να κάνει με το ότι η ΚΕΔ επέλεξε για το συγκεκριμένο παιχνίδι τον  Φινλανδό διαιτητή Ματίας Γκεστρένιους. Κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ξένος ρέφερι θα διευθύνει ένα ντέρμπι Δικεφάλων στην Τούμπα, αλλά η αλήθεια είναι ότι συμβαίνει μετά από πολλά χρόνια.

PAOK FC / ΠAOK

@PAOK_FC

Η αρχική 11άδα της ομάδας μας για την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας

Για την ακρίβεια μετά από 53 χρόνια (16/5/1965) όταν διαιτητής ήταν ο Εουγκέν Μπιολέρ (1-1 το τελικό αποτέλεσμα). Νωρίτερα είχαμε άλλες δύο ξένες σφυτίχτρες καθώς την σεζόν 1961-1962 διαιτητής ήταν ο Ιταλός Λιόνι (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-2) και την επόμενη χρονιά ο Ρουμάνος Νικολάε Μιχαϊλέσκου (ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-3). Για τους… προληπτικούς η ΑΕΚ δεν έχει χάσει στην Τούμπα με ξένο διαιτητή…

AEKlineuopppp

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …