Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024

Ο Φέτελ πήρε την pole στην Ιαπωνία

Ένας αναγεννημένος Φέτελ κατάφερε να βρεθεί εμπρός από την Ferrari του Λεκλέρ και πήρε μια πολύ χρήσιμη για την ψυχολογία του pole position. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Βάλτερι Μπότας.

Με τις Ferrari να δείχνουν από το Q1 πολύ δυνατές ξεκίνησαν οι Κατατακτήριες.

Στην αρχή του Q1 είχαμε δύο ατυχήματα, του Κούμπιτσα και του Μάγκνουσεν πριν την ευθεία εκκίνησης-τερματισμού και αντίστοιχες κόκκινες σημαίες. Ωστόσο η συνέχεια της διαδικασία ολοκληρώθηκε δίχως άλλα απρόοπτα. Στο Q1 εκτός έμειναν οι Ρικιάρντο, Πέρεζ, Ράσελ, Μάγκνουσεν και Κούμπιτσα με τον Λεκλέρ να βρίσκεται στην 1η θέση.

Το Q2 ξεκίνησε κανονικά, δίχως απρόοπτα με τον Μπότας να απαντά στην ταχύτητα των Ferrari με τον Χάμιλτον 2ο και τον -έκπληξη- Άλμπον 3ο! Ο Χούλκενμπεργκ αντιμετώπισε πρόβλημα με κιβώτιο και έχασε την υποβοήθηση στο τιμόνι. Αυτοί που έμειναν εκτός δεκάδας ήταν οι Τζιοβινάτσι, Στρολ, Ράικονεν, Κβιατ και Χούλκενμπεργκ.

Στο Q3 ήταν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα με αποτέλεσμα να πέσουν αρκετά οι χρόνοι. Η τελική δεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής με τον Φέτελ να παίρνει μια πολύ σημαντική γι αυτόν pole position.

Δείτε ακόμα

«Χρυσός» στη Μελβούρνη ο Πετρούνιας – Όλο και πιο κοντά οι Ολυμπιακοί Αγώνες!

Σπουδαίος Λευτέρης Πετρούνιας! Ο Έλληνας πρωταθλητής των κρίκων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο …