Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ο Τσίπρας πήρε «δέσμευση» Καμμένου για τη Κυβέρνηση – Άγρια κόντρα με Κοτζιά

Διατηρεί τις απόψεις του για το Σκοπιανό αλλά δεν ανατρέπει την κυβέρνηση δεσμεύτηκε ο Π.Καμμένος στον Α.Τσίπρα. Σφοδρή αντιπαράθεση με Ν.Κοτζιά για plan b για Σκοπιανό

«Έχουμε καταφέρει να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Κατανοώ ότι το θέμα της πΓΔΜ δημιουργεί διαφορές. Δεν μπορεί όμως στο όνομα αυτών των διαφορών να προαναγγέλλεται ή να προεξοφλείται το πρόωρο τέλος της κυβέρνησης» τόνισε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και υπογράμμισε: «Δεν ζητώ από κανέναν να αλλάξει θέση. Ζητώ όμως να ξεκαθαρίσετε ότι δεν σκέφτεστε και δεν πρόκειται να ταυτιστείτε με την αντιπολίτευση σε πιθανή πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης».

Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε τη δέσμευση «ότι δεν πρόκειται να ταυτιστεί κανένα μέλος της κυβέρνησης με τις προσπάθειες δεξιάς και ακροδεξιάς να ανατρέψουν την κυβέρνηση, δήθεν με αφορμή το ονοματολογικό, αλλά με αληθινή αιτία την επιχείρηση ανατροπής της προσπάθειάς μας να ανορθώσουμε την οικονομία, να στηρίξουμε την κοινωνία και να επιταχύνουμε της διαδικασίες της κάθαρσης».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τόνισε: «Διατηρώ την άποψη μου για την ονομασία της πΠΓΔΜ. Δεν πρόκειται ποτέ να συμπλεύσω στην προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης». Επίσης, στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Καμμένο κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά και του υφυπουργού Απόδημου Ελληνισμού, Τέρενς Κουίκ.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, έγινε μία ανοικτή συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο, χωρίς αντεγκλήσεις, ενώ επισημάνθηκε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει με ορίζοντα την ολοκλήρωση της τετραετίας.

Σε ό, τι αφορά το ταξίδι του Π. Καμμένου στην Μόσχα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι θα γίνει στο πλαίσιο των υπουργικών καθηκόντων του.

Άγρια κόντρα Κοτζιά – Καμμένου

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού Συμβουλίου όμως όπως έγινε γνωστό υπήρξε ανοιχτή αντιπαράθεση μεταξύ Νίκου Κοτζιά και Πάνου Καμμένου, σχετικά με τη πρόταση του ΥΕΘΑ για το plan b για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Νίκος Κοτζιάς φέρεται να κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο ότι επιχειρεί να ασκήσει εξωτερική πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης αλλά και της χώρας, προς όφελος πολιτικών και προσωπικών επιδιώξεων.

Οι τόνοι χαμήλωσαν με τις παρεμβάσεις άλλων υπουργών όπως του Νίκου Παππά και Ευκλείδη Τσακαλώτου ενώ η πίεση προς τον Π. Καμμένο επεκτάθηκε  καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά επιβεβαίωσε τα σενάρια που την θέλουν να υπερψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση.

Δείτε ακόμα

Αλ. Τσίπρας για γεγονότα στις ΗΠΑ: Οι εχθροί της Δημοκρατίας θα ηττηθούν

Για εικόνες ντροπής ακροδεξιάς βίας κάνει λόγο με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του …