Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, για το παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 54’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι από τον Ματιέ Βαλμπουενά, για να δεχθεί το 1-1 από τον Εμμανουηλίδη στο 88ο λεπτό. Μεγάλες ευκαιρίες και μετά την ισοφάριση για τους «ερυθρόλευκους» με Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά.
Ο κ. Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα με τον Σα τερματοφύλακα και τους Γκασπάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Μπουχαλάκης και Καμαρά τα δύο αμυντικά χαφ με τον Λοβέρα αριστερά και τον Ποντένσε στα δεξιά. Γκερέρο και Σουντανί οι δύο επιθετικοί.
Η ομαδα του Πειραιά ξεκίνησε το παιχνίδι με ευκαιρία, καθώς μετά από ωραία συνεργασία στο κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Καμαρά, ο οποίος με σουτ από το ύψος της περιοχής την έστειλε πάνω από το δοκάρι. Στο 11′ ήταν η σειρά του Γκερέρο για την πρώτη του τελική στο ματς, με τον Μαλέρμπ να μπλοκάρει το γυριστό σουτ του Ισπανού. Πέρασαν λίγα δευτερόλεπτα για να αγγίξει για τρίτη φορά το 0-1 ο Θρύλος. Ο Ποντένσε με εξαιρετική ντρίμπλα απέφυγε έναν αντίπαλο και επιχείρησε τη σέντρα, ο Λοβέρα προσπάθησε με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ, αλλά ο γκολκίπερ του Πανιωνίου έδιωξε στη γωνία του. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο ο ΟΣΦΠ ς είχε φτάσει τις έξι τελικές μετά το φάουλ του Μπουχαλάκη και τα σουτ των Καμαρά, Γκερέρ.
Ο Ολυμπιακός είχε την καθολική υπεροχή και απειλούσε με κάθε ευκαιρία. Ο χορός των ευκαιριών συνεχίστηκε με τον Μαλέρμπ να διώχνει δύσκολα το μακρινό σουτ του Μπουχαλάκη στο 23′, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μεριά αστόχησε στην κεφαλιά που επιχείρησε. Στο 26′ ο Τσιμίκας έβγαλε ωραία την μπάλα από την περιοχή και ήταν ο παίκτης που ολοκλήρωσε τη φάση με σουτ, αλλά η «στρογγυλή θεά» πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το δοκάρι.
Οι γηπεδούχοι είχαν παθητικό ρόλο σε όλο το πρώτο μέρος. Η πίεση των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς δεν τους επέτρεπε να κρατήσουν την κατοχή και να βγουν ορθόδοξα μπροστά. Εκτός από ένα άστοχο σουτ στα πρώτα λεπτά σε κανένα άλλο σημείο δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν με αξιώσεις την περιοχή του Σα. Στην απέναντι μεριά του γηπέδου ο Ολυμπιακός είχε κλείσει τον Πανιώνιο στα καρέ του και με πρωταγωνιστή τον Ποντένσε δημιουργούσε πολλά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Η μία φάση διαδεχόταν την άλλη χωρίς να επιτευχθεί κάποιο τέρμα.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο κ. Μαρτίνς πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή με τον Βαλμπουενά να παίρνει τη θέση του Λοβέρα. Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο από τα πρώτα δευτερόλεπτα, με το Θρύλο να έχει τρεις καλές στιγμές για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Το χέρι του Παπανικολάου στη σέντρα του Γκασπάρ έδωσε την ευκαιρία στον Βαλμπουενά να σκοράρει από την άσπρη βούλα και να γράψει το 1-0 για τον Ολυμπιακό στο 54′.
Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ προσπάθησαν να βγουν μπροστά, αφήνοντας αρκετούς χώρους στην περιοχή τους. Αυτούς εκμεταλλεύτηκε ο Ποντένσε στο 65′, αλλά για λίγα εκατοστά δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ. Στο 73′ ο Μασούρας πήρε τη θέση του Σουντανί στη δεύτερη αλλαγή του Μαρτίνς στο ματς.
Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν, με τον Μαλέρμπ να αποκρούει το σουτ του Βαλμπουενά στο 79’ και τον Γκασπάρ να σουτάρει άουτ στην επαναφορά, ενώ στο 87’, μετά τη σέντρα του Γάλλου, ο Μασούρας έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Ο Πανιώνιος σκόραρε δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90, με τον Εμμανουηλίδη να σουτάρει εύστοχα μέσα από την περιοχή για το 1-1.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει ευκαιρίες και στη συνέχεια, με τον Μασούρα να πλασάρει λίγο πάνω από την εστία στις καθυστερήσεις, τον Ελ Αραμπί να βλέπει το σουτ του να απομακρύνεται από τον Σταυρόπουλο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και τον Μαλέρμπ να πραγματοποιεί σπουδαία απόκρουση στο απευθείας φάουλ του Βαλμπουενά στο τελευταίο λεπτό.

Δείτε ακόμα

«Χρυσός» στη Μελβούρνη ο Πετρούνιας – Όλο και πιο κοντά οι Ολυμπιακοί Αγώνες!

Σπουδαίος Λευτέρης Πετρούνιας! Ο Έλληνας πρωταθλητής των κρίκων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο …