Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ο Δήμος Ζωγράφου καταδικάζει τα επεισόδια μεταξύ οπαδών που σημειώθηκαν στις 16/11/2019 στη πόλη του

Ο Δήμος Ζωγράφου καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 16/11/2019 στου Ζωγράφου μεταξύ οπαδών, μετά τον αγώνα Α1 βόλεϊ γυναικών και είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει σοβαρή διατάραξη στην πόλη μας.

Η περιοχή μας – και καμία περιοχή – δεν αποτελεί πεδίο επίλυσης οπαδικών διαφορών κάτι το οποίο είναι ούτως ή άλλως απαράδεκτο και δυσφημεί τη φίλαθλη ιδέα.

Δεν πρόκειται για κανένα λόγο να επιτρέψουμε τη διακινδύνευση της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών μας και οποιαδήποτε ζημιά στη δημοτική και ιδιωτική περιουσία.

Σε συνεργασία με τις Αρχές και κάθε αρμόδιο φορέα θα συμβάλουμε αποφασιστικά στην αποτροπή παρόμοιων φαινομένων, διασφαλίζοντας την ομαλότητα στον Δήμο μας.

Η βία δεν έχει θέση στο Δήμο Ζωγράφου αλλά και σε κανένα αθλητικό γεγονός. Ο αθλητισμός είναι για ενώνει και όχι να διχάζει. Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν στην πόλη μας δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες και τις αρχές του Αθλητισμού και ούτε έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία.

Αποδοκιμάζουμε απολύτως την οπαδική βία για την οποία δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και προωθούμε υγιή αθλητικά πρότυπα.

Εξάλλου, αυτές που κατεξοχήν επιβαρύνονται από τέτοιες συμπεριφορές είναι οι ίδιες οι ομάδες και αυτό πρέπει να το έχουν υπόψιν τους οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί των επεισοδίων.

Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε το Ιδεώδες του Αθλητισμού με στόχο τη σωματική, ηθική, διανοητική και πνευματική ανάπτυξη των νέων.

Ειδικά οι Έλληνες, ως πνευματικοί πατέρες του «ευ αγωνίζεσθαι» και της ευγενούς άμιλλας έχουμε ιδιαίτερη ευθύνη απέναντι στην Ιστορία μας και στις επόμενες γενιές αθλητών. Οφείλουμε να εμπνέουμε με τη συμπεριφορά μας.

Δείτε ακόμα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Zografou City Run

Mε απόλυτη επιτυχία και με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό διεξήχθη το 1ο Zografou City …