Τρίτη , 16 Απριλίου 2024

Ολυμπιακός: Με τους δικούς του όρους

Ένα ακόμη μεγάλο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος έφτασε για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι», μπροστά στον κόσμο τους αυτή τη φορά, καλούνται να επικρατήσουν της ΑΕΚ και να επιστρέψουν -έστω και μετά από λίγες ώρες- μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν, στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, «πέταξαν» δύο βαθμούς. Τους μοναδικούς που έχουν απολέσει ως τώρα στο πρωτάθλημα. Κυρίως, όμως, ενόχλησε η κακή εικόνα και η κάκιστη νοοτροπία μέσα στο ματς. Ειδικά από τη στιγμή που προηγήθηκαν 1-0 με το γκολ του Γκερέρο.

Αυτή τη φορά, στο Καραϊσκάκη δεν θα πέφτει καρφίτσα και ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με τους δικούς του όρους. Ναι μεν ο Μαρτίνς βλέπει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κωστένογλου, αλλά και του ίδιου δεν είναι λιγότερα.

Κάθε άλλο μάλιστα. Με μεγάλο απόντα φυσικά, τον Ματιέ Βαλμπουενά, που ήταν απαραίτητος για ένα τέτοιο ματς. Χάνει σε δημιουργία, αλλά και σε εκτέλεση στημένων φάσεων ο Ολυμπιακός χωρίς το Γάλλο, που συνεχίζει με θεραπεία και ειδικό πρόγραμμα ώστε να επιστρέψει το συντομότερο.

ΝΑ ΜΠΕΙ ΔΥΝΑΤΑ…

Μην απορήσετε αν δείτε τον Ολυμπιακό να μπει δυνατά το βράδυ και όχι σε… αναγνωριστικό χαρακτήρα. Ο Μαρτίνς έχει εμπιστοσύνη στο υλικό του. Θεωρεί ότι το ιδανικότερο θα είναι ένα γρήγορο γκολ και θέλει να το δει. Κυρίως γιατί πιστεύει πως θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την ΑΕΚ, που θα κληθεί να μπει σε άλλη διαδικασία, δίνοντας χώρους. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να προγραμματίσει. Επιθυμία είναι και που θα γίνει εντολή στους παίκτες.

Κάτι ο κόσμος, κάτι η θέληση να δείξουν και να πάρουν αυτό το ματς, μπορεί, όμως, να το φέρει και ως πράξη μέσα στο γήπεδο. Ακόμη και με την Μπάγερν ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μπει με ενθουσιασμό και έτσι κατάφερε και να προηγηθεί πριν το 25’, αλλά και να φτάσει σε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 στο 27’ (στο γύρισμα του Τσιμίκα που ο Ερνάντες έκανε προβολή για να μπλοκάρει ο Νόιερ).

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΟΥΝΤΑΝΙ

Ο Μαρτίνς με τους παίκτες που δείχνουν, που του φέρονται καλά μέσα στο γήπεδο, δεν θέλει να είναι αχάριστος. Φέτος, δείχνει και ο ίδιος πιο έμπειρος σε τέτοιες καταστάσεις κι έτσι ο Χιλάλ Σουνταντί, φλερτάρει με το αρχικό σχήμα. Ο Αλγερινός άσος, έμεινε εκτός λίστας στην Ευρώπη, αλλά είναι συγκεντρωμένος στο πρωτάθλημα και δείχνει την αξία του. Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής, έχει παίξει σε πέντε ματς φέτος. Τα τέσσερα, εντός, στο Καραϊσκάκη. Εκτός έπαιξε μόνο στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη, όταν και τραυματίστηκε ο Ποντένσε και μπήκε ως αλλαγή. Έβαλε δύο γκολ στη νίκη 2-1 επί του ΟΦΗ, ένα γκολ στη Λαμία στο 2-0 και άλλο ένα με τον Βόλο στο 5-0. Με πέντε συμμετοχές και τέσσερα τέρματα, δίνει εύκολο γκολ στην ομάδα και αυτό το μετράει για το βραδυνό ματς ο Μαρτίνς…

ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ

Όλα δείχνουν πως ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι αποφασισμένος να ανακατέψει την τράπουλα το βράδυ. Σε αυτή του την απόφαση, ρόλο παίζει το γεγονός ότι θεωρεί ότι οι παίκτες του είχαν χρόνο να ξεκουραστούν, μετά τα χιλιόμετρα και την ενέργεια που σπατάλησαν το βράδυ της Τρίτης απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Χθες, στην τελευταία προπόνηση, δεν έδειξε ξεκάθαρα τι θα βάλει για εντεκάδα απόψε. Λογικό. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα το κάνει.

Ο Σα αναμένεται να είναι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερά ο Τσιμίκας και δεξιά ο Ομάρ. Στο κέντρο της άμυνας, σίγουρος ο Σεμέδο και ο Μεριά δείχνει να έχει προβάδισμα έναντι του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Στη μεσαία γραμμή σίγουρος ο Γκιλιέρμε και δίπλα του ένας εκ των Καμαρά, Μπουχαλάκη. Στα άκρα ο Μασούρας με τον Ποντένσε, σε ελεύθερο ρόλο ο Σουντανί και στην επίθεση ένας εκ των Ελ Αραμπί, Γκερέρο. Κι ενώ φαινόταν ο Μαροκινός να είναι το φαβορί για να πάρει τη φανέλα του βασικού, ο Μαρτίνς δείχνει να το σκέφτεται και για τον Ισπανό. Προφανώς θέλοντας να… μοντάρει κάτι άλλο πάνω στην άμυνα της ΑΕΚ.

ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ…

Τα όσα έγιναν στο πάρτι του Βράνιες, αποτελούν παρελθόν… Τα είδαν, έγιναν κάποια πρώτα σχόλια, σιγά μην μπει και στα… μάτριξ του Καραϊσκάκη το βράδυ το βίντεο. Άλλο είναι το θέμα. Να βγάλει η ομάδα ποδοσφαιρικό τσαμπουκά στις… ενέργειες του Βράνιες για παράδειγμα. Η εικόνα του Γκιλιέρμε να δείχνει το σήμα του Ολυμπιακού στον Μπακασέτα, έγινε viral. Γιατί έδειχνε αυτό που θέλουν όλοι. Να γυαλίζει το μάτι των παικτών και να δείξουν πως ξέρουν να παίρνουν μεγάλα ματς εντός των συνόρων.

Έχει μείνει με μια πικρία εκεί ο κόσμος. Ακόμη και εντός έδρας. Γιατί την ΑΕΚ πέρσι την συνέτριψε με 4-1 και ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά… Την τελευταία διετία, στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός έχει αυτή τη νίκη και άλλη μία με 1-0 επί του ΠΑΟΚ. Με την… ψυχή στο στόμα. Και μετράει ήττα από ΠΑΟΚ (0-1), ΑΕΚ (1-2) και δύο ισοπαλίες με Παναθηναϊκό (και οι δύο με 1-1 σκορ).

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Τα τελευταία εισιτήρια που έχουν απομείνει για τη σημερινή αναμέτρηση θα φύγουν και έτσι το βράδυ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αναμένεται να μην… πέφτει καρφίτσα. Αν δει κανείς τους αριθμούς εισιτηρίων στα τέσσερα εντός έδρας ματς πρωταθλήματος, θα καταλάβει και τη θέληση του κόσμου για την επιστροφή στην κατάκτηση του τίτλου. Στην πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης, 18.921 εισιτήρια.

Με τον Βόλο, κόπηκαν 22.532 εισιτήρια και με τη Λαμία ήταν 21.123. Με τον ΟΦΗ, κόπηκαν 25.121 εισιτήρια, με τον αγώνα με την Μπάγερν μάλιστα να ακολουθεί! Και με το Καραϊσκάκη γεμάτο το βράδυ, ο Ολυμπιακός θα έχει να επιδείξει ένα μέσο όρο 23.500-24.000 εισιτηρίων του στα φετινά ματς για το πρωτάθλημα. Κάτι δείχνει και αυτό…

Υ.Γ.: Αν γίνει μια ευχάριστη έκπληξη που μαθαίνω το βράδυ, θα είναι όλοι περήφανοι. Ως ποδόσφαιρο, όχι μόνο ως οπαδοί του Ολυμπιακού. Αυτά…

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Δείτε ακόμα

«Χρυσός» στη Μελβούρνη ο Πετρούνιας – Όλο και πιο κοντά οι Ολυμπιακοί Αγώνες!

Σπουδαίος Λευτέρης Πετρούνιας! Ο Έλληνας πρωταθλητής των κρίκων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο …