Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Οι ΚΗΦΗΝΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ Παπαδημητρίου-Αντωνοπούλου έπαιρναν επίδομα ενοικίου, ενώ έχουν σπίτι €1 εκατ. στο Μανχάταν (Φωτογραφίες)

Σφοδρή κριτική δέχθηκε η κυβέρνηση για την τοποθέτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου στη θέση της μονίμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) με έδρα το Παρίσι. Η κυρία Αντωνοπούλου παραιτήθηκε από αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας τον περασμένο Φεβρουάριο, έπειτα από την αποκάλυψη ότι λάμβανε 1.000 ευρώ μηνιαίως ως επίδομα ενοικίου για το διαμέρισμα στο Κολωνάκι, όπου ζούσε με τον σύζυγό της Δημήτρη Παπαδημητρίου, που επίσης παραιτήθηκε την ίδια περίοδο από υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Τότε, η χορήγηση του επιδόματος μπορεί να ήταν νόμιμη, στηριζόμενη σε άρθρο που εισχώρησε στο νόμο 4336/2015, δηλαδή το τρίτο μνημόνιο (!), και που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επιδότηση διαμονής εφόσον δε διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αθήνα, κρίθηκε από πολλούς ως μη ηθική επιλογή. Με επενδυτικό χαρτοφυλάκιο άνω των 3εκατ. δολαρίων, καταθέσεις 500.000 δολαρίων και ετήσια εισοδήματα 540.000 δολαρίων, το πιο πλούσιο ζευγάρι της τότε κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, μόνο το “χιλιαρικάκι” για το ενοίκιο δεν είχαν ανάγκη.

Σήμερα, η αποκάλυψη ότι μόνο η μεταφορά της οικοσκευής, των εισιτηρίων και των εξόδων εγκατάστασης της κυρίας Αντωνοπούλου στο Παρίσι, στοίχισε στους Έλληνες φορολογούμενους 13.221 ευρώ, δηλαδή 13 φορές το επίδομα ενοικίου για το οποίο παραιτήθηκε πέντε μήνες πριν, προκάλεσε νέα πολιτική και κοινωνική θύελλα. “Mας ταράξατε στο ηθικό πλεονέκτημα” έγραψε σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ., σχολιάζοντας παράλληλα και την τοποθέτηση του πρώην υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι στη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής. Ο κ.Ζουράρις είχε παραιτηθεί ένα μήνα νωρίτερα από την κυρία Αντωνοπούλου, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τον οχετό ύβρεων κατά Ολυμπιακού και Άρη που εξαπέλυσε από μικρόφωνου σε ραδιοφωνική εκπομπή. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας την τακτική “η μπάλα στην εξέδρα” και “πώς μιλάτε εσείς που 40 χρόνια μας καταστρέψατε”, κατηγόρησε τη Ν.Δ. για περίσσιο θράσος, κατηγορώντας τα στελέχη της Πειραιώς ότι “τους ενοχλεί μάλλον ότι δεν ρωτήθηκαν οι συνδαιτυμόνες του κ. Μητσοτάκη, στα γνωστά δείπνα στήριξής του, για το ποια πρόσωπα θα ενέκριναν και με ποια ανταλλάγματα”.

Κι αν στο Κολωνάκι το ζεύγος Αντωνοπούλου-Παπαδημητρίου έμενε στο ενοίκιο λαμβάνοντας μάλιστα κρατική επιδότηση, στο Μανχάταν, την πιο πολυτελή συνοικία της Νέας Υόρκης, έχει ιδιόκτητο διαμέρισμα. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα 4ου ορόφου περίπου 110 τ.μ., στην οδό 45 Sutton Pl S, το οποίο αγόρασε το 2014 αντί του ποσού των 950.000 ευρώ.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου ακινήτου είναι η θέα του και συγκεκριμένα ο ποταμός Ίστ (“Ανατολικά”). Ο ένοικος μπορεί από το παράθυρό του να παρακολουθεί τα πλοιάρια να περνούν, είτε βρίσκεται στο καθιστικό μπροστά από τη βιβλιοθήκη με το τζάκι, είτε είναι ξαπλωμένος στην κρεβατοκάμαρα, που έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βλέπει τη ροή του ποταμού. Η κουζίνα είναι ανακαινισμένη με συσκευές από γρανίτη και ανοξείδωτο χάλυβα, ενώ περνώντας ανάμεσα από τις λευκές πόρτες που είναι κατασκευασμένες στη Γαλλία, οδηγείσαι στην τραπεζαρία. Πλήρως ανακαινισμένη είναι και η αίθουσα καλλωπισμού όπου η ένοικος και οι φίλες της που την επισκέπτονται, μπορούν να φρεσκάρουν το μακιγιάζ τους. Ασφαλώς, όπως συμβαίνει στις περισσότερα κτίρια στο Μανχάταν, διαθέτει και θυρωρό (“doorman”). Όχι κάποιον ταλαίπωρο ηλικιωμένο, όπως – όσες – έχουν οι πολυκατοικίες στην Ελλάδα, αλλά υπάλληλο που φοράει στολή και θυμίζει θυρωρό πολυτελούς ξενοδοχείου.

Το διαμέρισμα της Ράνιας Αντωνοπούλου και του συζύγου της Δημήτρη Παπαδημητρίου είναι ένα από τα συνολικά 277 που έχει το κτίριο των 20 ορόφων. Πρόκειται για έναν από τους δύο σχεδόν πανομοιότυπους πύργους διαμερισμάτων στην ανατολική πλευρά μεταξύ 54ης και 55ης οδού. Χαρακτηριστικό του πύργου είναι τα λευκά τούβλα ενώ το όνομά του είναι Cannon Point. Ονομάστηκε έτσι από το γεγονός ότι εκεί είχαν στηθεί οχυρώματα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας, ενώ μέχρι το 1921 υπήρχε πολυβολείο. Σήμερα αντί για οχυρώματα και πολυβολεία, το κτίριο διαθέτει κέντρο υγείας αλλά και βεράντα για ηλιοθεραπεία.

Και αν η ηλιοφάνεια στο Μανχάταν δεν είναι και τόσο συνηθισμένο καιρικό φαινόμενο, το ζεύγος Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου διαθέτει εξοχική κατοικία στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο, εμβαδού 300 τ.μ., με βοηθητικούς χώρους 180 τ.μ. και πισίνα 80 τ.μ., σε οικόπεδο 4.950 τ.μ.

adonopoulou1
adonopoulou2
adonopoulou3
adonopoulou4
adonopoulou5

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …