Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Νίκη-έπος και κούπα για τον Τσιτσιπά στον τελικό του ATP Finals

Νικητής και τροπαιούχος ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικράτησε με 2-1 του Αυστριακού Τιμ στον τελικό του ATP Finals στο Λονδίνο.

Τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του (μέχρι την επόμενη…) πραγματοποίησε απόψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας νίκησε με 2-1 σετ τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ και κατέκτησε το τελευταίο τουρνουά της χρονιάς, τους περίφημους τελικούς του ΑΤΡ. Απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί με άνεση στην ελίτ του παγκόσμιο τένις και μάλιστα ως τροπαιούχος.

Ο 21χρονος ήταν πολύ επιθετικός σε όλο το ματς και έσπασε τον «τσαμπουκά» του σπουδαίου Αυστριακού, παρότι αυτός ήταν που προηγήθηκε στο σκορ.

Στο δεύτερο σετ είδαμε έναν Τσιτσιπά από άλλον πλανήτη. Έκανε δύο break νωρίς και προηγήθηκε με 4-0, φτάνοντας εύκολα και φυσιολογικά στο 6-2. Ο Τιμ από τη μεριά του, μπήκε φανερά χαλαρός και την πάτησε από τον Έλληνα.

Το μυστικό της εκτόξευσης του Τσιτσιπά

Με την ίδια φόρα συνέχισε και στο τελευταίο σετ ο Στέφανος. Έκανε ξανά break νωρίς και έδειχνε να παίρνει τα ηνία της αναμέτρησης. Δυστυχώς, ο Αυστριακός βρήκε τα αποθέματα και «ανταπέδωσε», παίρνοντας κεφάλι με 4-3 και εν συνεχεία το ματς πήγε στο τάι μπρέικ. Στο πλέον κρίσιμο σημείο της διοργάνωσης, ο Έλληνας ήταν σαφώς πιο ψύχραιμος και με 7-4 κατέκτησε το σετ, το ματς και το τρόπαιο!

Σαν νικητής αυτής της αναμέτρησης και του τουρνουά, ο Τσιτσιπάς κέρδισε 1.200.000 ευρώ, αλλά αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό στην παρούσα φάση. Άλλωστε, τα καλύτερα έρχονται…

Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της επικής αναμέτρησης…

© EPA/WILL OLIVER

© EPA/WILL OLIVER

© EPA/WILL OLIVER

© EPA/WILL OLIVER

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/

Δείτε ακόμα

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ανάβει το «Δέντρο της Αγάπης», στο Παλαιό Φάληρο

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 19:00 θα ανάψει το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο «Δέντρο της Αγάπης» , …