Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Νέος καβγάς στη Βουλή -Αδωνις σε Παππά: «Σοβαρευτείτε» – Πολάκης: «Αν θέλεις το κάνουμε καλοκαιρινό»

Η κόντρα του Αδωνι Γεωργιάδη με το Νίκο Παππά που το πρωί εκτυλίχθηκε στην ολομέλεια της Βουλής με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την αγορά της Forthnet είχε εκρηκτική συνέχεια στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου για την ανάπτυξη.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για την έκθεση της τραπέζης της Ελλάδος που συνοδεύει το νομοσχέδιο και που προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,5% για τα επόμενα 10 χρόνια

Α. Γεωργιάδης: «Επαινεί το νομοσχέδιο και λέει πόσο καλό είναι. Να την κρύψουμε, θα ήμασταν ανόητοι. Να έχει μαργαριτάρια; Η σύζυγος του κ. Τσακαλώτου δεν είναι στους συντάκτες της έκθεσης; Δεν το ξέρετε; Τα μαργαριτάρια περιμένετε να σας τα κρύψω εγώ; Να συννενοηθείτε μεταξύ σας. Σας είπα κ. Παππά, σοβαρευτείτε».

Οι αναφορές αυτές έβαλαν φωτιά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Ν. Παππάς: «Έχουμε χάσει κάθε ελπίδα. Να σοβαρευτείτε εσείς».
  • Α. Γεωργιάδης: «Όταν σας βλέπω η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να σοβαρευτώ εύκολα. Με παρασύρετε με τη γελοιότητα…».
  • Ν. Παππάς: «Η αυτοκριτική σας είναι εκπληκτική».

Στον καβγά πήρε μέρος και ο Παύλος Πολάκης με τον κ. Γεωργιαδη να λέει δηκτικά:

Γεωργιάδης: «Εχει και τον Κλουζό από πίσω που ψάχνει σκάνδαλα. Με σένα όταν έρθει η ώρα. Μη βιάζεσαι. Ένας-ένας τη φορά».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας αντέδρασε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο λέγοντας ότι αν θέλει ο κ. Γεωργιάδης μπορεί να κάνει την αίθουσα της Βουλής… θερινή.

Πολάκης: «Κύριε πρόεδρε έχει αναφερθεί δύο φορές σ’ εμένα και ειρωνικά. Αν θέλετε να το κάνουμε θερινό το κάνουμε. Μην επαναλάβετε αυτό το στιλάκι. Είμαι πολύ καλύτερος σε αυτό», σημείωσε από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας για «παραλήρημα» του Υπουργού.

Εξαπολύοντας για άλλη μία φορά επίθεση στον Διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, σχολίασε: «Μέχρι τον Ιούλιο μιλούσε για εκτροχιασμό και τώρα με τη ΝΔ έχουμε λύσει τις πλεξούδες μας και τρέχουμε σε χορταριασμένα πράσινα λιβάδια».

Από την αντιπαράθεση δεν έμεινε εκτός ούτε η επιλογή της Γιάννας Παπαδάκου ως υπεύθυνη του γραφείου τύπου των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Αδ. Γεωργιάδης: «Διαβάζω πως βάλατε στο Γραφείο Τύπου της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής την κ. Παπαδάκου. Προφανώς το κάνετε για τις υπηρεσίες της. Την είχατε να γράφει καταγγελίες για μένα κι άλλους μαζί με τον Πολάκη και την κάνατε και εκπρόσωπο γραφείου Tύπου».
  • Παύλος Πολάκης : «Είναι σόλoικο να μας λέει για την Παπαδάκου, η κυβέρνηση που έβαλε πρόεδρο στην ΕΡΤ τον πρώην διευθυντή του γραφείου τύπου του προέδρου της ΝΔ».

Δείτε ακόμα

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ανάβει το «Δέντρο της Αγάπης», στο Παλαιό Φάληρο

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 19:00 θα ανάψει το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο «Δέντρο της Αγάπης» , …