Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Μπλόκο της Γεροβασίλη στον Αρχηγό Ανδρικόπουλο για έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Ασίγαστος εξακολουθεί να διατηρείται ο σάλος και οι σφοδρές αντιδράσεις που ξέσπασε μέσα στην αστυνομία μετά την αποκάλυψη του bloko.gr για τη «Λίστα με 22 ονόματα ανώτατων αξιωματικών έδωσε ο Αρχηγός στη Γεροβασίλη για τις κρίσεις«, όπου μεταξύ άλλων το δημοσίευμα ανέφερε τα εξής: «Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τονίζουν στο bloko.gr ότι σε αυτόν τον κατάλογο περιέχονται τα ονόματα των νυν αντιστρατήγων μηδενός και μηδεμίας εξαιρουμένων αλλά και αυτά του Αττικάρχη, όπως και του Διοικητή της Ασφάλειας Αττικής. Όπως εκτιμάται ο κύριος Ανδρικόπουλος συνεπικουρούμενος από το τμήμα σωμάτων ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν την καρατόμηση και των 22 αξιωματικών, αλλά και τη διενέργεια κρίσεων σε μεγάλο βάθος της επετηρίδας.».

Μετά τον σάλο και τον θόρυβο, με δεδομένο ότι η κ. Γεροβασίλη αρνείται να γίνουν έκτακτες κρίσεις, το Μαξίμου φαίνεται πως βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς οι εκκρεμότητες εξακολουθούν να παραμένουν, όπως και η ακυβερνησία στο υπουργείο, καθώς ακόμη να γίνει διαχωρισμός αρμοδιοτήτων μεταξύ υπουργού, υφυπουργού, γενικού γραμματέα, το ερώτημα είναι γιατί δεν κλείνει το ζήτημα και να προχωρήσουν οι τακτικές αναπληρώσεις, με επιπρόσθετο δεδομένο ότι η παράταση συνιστά παραβίαση των κανονισμών που θέλουν αντικαταστάσεις το αργότερο μέσα σ’ ένα μήνα.

Η απάντηση σε όλα αυτά όπως σημειώνουν έγκυροι αναλυτές, βρίσκεται στον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Εάν τελικά αποφασιστεί αυτές να προκηρυχθούν μέχρι τον Ιανουάριο, οι κρίσεις και μάλιστα με βαθύτατες τομές εκτιμάται ότι θα γίνουν τώρα όπως επιθυμεί διακαώς ο κ. αρχηγός και το πολίτμπιρο των σωμάτων ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν όμως οι εκλογές αποφασιστούν για μετά τον Ιανουάριο και σε χρονολογία που προβλέπεται να γίνουν οι τακτικές κρίσεις, τότε θα πάμε μέχρι τότε με αναπληρώσεις και στις αρχές του 2019 βλέπουμε.

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …