Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή για την υπουργοποίηση Αποστολάκη (Βίντεο)

Ένταση και φωνές προκάλεσε η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη. Να ανακαλέσει τον κάλεσε ο πρωθυπουργός, σε διευκρινίσεις προχώρησε ο αρχηγός της ΝΔ.

Έντονες αντιδράσεις και φωνές στα έδρανα της Βουλής ξεσήκωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν αναφέρθηκε στον νέο υπουργό Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη.

«Κάνατε κάτι αδιανόητο, πήρατε έναν εν ενεργεία στρατιωτικό και τον υπουργοποιήσατε ενώ φορούσε ακόμα τη στολή του», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, προκαλώντας τις αντιδράσεις από τους κ.κ. Κουρουμπλή, Κοτζιά και Φίλη για τις παραπομπές του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στην περίοδο της «Χούντας».

Μητσοτάκης: Ψήφο εμπιστοσύνης δίνει ο λαός με εκλογές, ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην «υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη, τον οποίο χαρακτήρισε ως επιλογή Καμμένου. «Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν τοποθέτησε στη θέση του υπουργού Άμυνας εν ενεργεία αξιωματικό. Τον τοποθετήσατε φορώντας ακόμη τη στολή του. Τελευταίος ήταν ο αρχηγός του ΓΕΣ, που ορκίστηκε υπουργός Άμυνας το 1967» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε αμέσως μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακαλέσει, λέγοντας πως «είναι ντροπή να προσβάλλετε το δημοκρατικό φρόνημα των ενόπλων δυνάμεων του τόπου».  «Δεν σας επιτρέπω να προσβάλετε έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει με αίσθηση ευθύνης τις Ένοπλες Δυνάμεις και της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας ότι «ο κ. Αποστολάκης έκανε μεγάλο λάθος που αποδέχτηκε την πρότασή σας». «Ο τελευταίος, είπα, εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός που ανέλαβε υπουργός ήταν ο Σπαντιδάκης. Το είπα γιατί καμία κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον διαχωρισμό στρατου — πολιτικής», σημείωσε.

«Δέχομαι», είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, «την μερική αποκατάσταση αυτού που είπατε κ. Μητσοτάκη. Το μήνυμα της τοποθέτησης του κ. Αποστολάκη ήταν ισχυρό και λυπάμαι που δεν το καταλάβατε».

Δείτε ακόμα

Αλ. Τσίπρας για γεγονότα στις ΗΠΑ: Οι εχθροί της Δημοκρατίας θα ηττηθούν

Για εικόνες ντροπής ακροδεξιάς βίας κάνει λόγο με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του …