Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Κ. Μητσοτάκης: Έκτακτη ενίσχυση σε 200.000 νοικοκυριά πριν από τα Χριστούγεννα

Έκτακτη ενίσχυση σε 200.000 νοικοκυριά, η οποία θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα, ανακοίνωσε από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Καλύψαμε το δημοσιονομικό κενό. Δημιουργήσαμε επιπλέον δημοσιονομικό χώρο. Εστιάσαμε στα θετικά μέτρα. Και τώρα ανακοινώνω ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, το επίδομα θα κατευθυνθεί σε στοχευμένες κατευθύνσεις. Δηλαδή, τους συμπολίτες μας που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Τρεις θα είναι οι κατηγορίες αυτές:

-Οι πολύτεκνες οικογένειες.

-Οι πιο αδύναμοι από τους μακροχρόνια ανέργους και

-Οι οικογένειες με εξαρτώμενα μέλη ΑμεΑ.

Ηχηρό μήνυμα στο ΝΑΤΟ

Δύο εικοσιτετράωρα πριν δώσει το “παρών” στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου, μεταξύ άλλων, θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι στο Λονδίνο θα φέρει στην πρώτη γραμμή των παρεμβάσεών του την αυξανόμενη προκλητικότητα της Άγκυρας.

“Συγκρατώ όσα ακούστηκαν στο συνέδριό μας και στο πολιτικό επίπεδο: Την ξεκάθαρη καταδίκη της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας απ’ την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Όπως γυρίσαμε εμείς την πλάτη στις εμπρηστικές αναφορές, στη χθεσινή τελετή για τον αγωγό ΤΑΝΑP, έτσι και η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων. Κάτι που θα ζητήσω και από το ΝΑΤΟ, στη μεθαυριανή του Σύνοδο, στο Λονδίνο. Μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά αλλού μέλους της”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας. Ξέρει όμως να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα. Και, βέβαια, δεν ξεχνώ τη συμπαράσταση του Λαϊκού Κόμματος στην Ελλάδα στο θέμα του Μεταναστευτικού και της φύλαξης των συνόρων μας.  Αναρωτιέμαι: Άραγε, ποια άλλη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης βρίσκεται με τόση συνέπεια δίπλα μας; Ένα είναι  βέβαιο.  Όπως είπα, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Δεν είμαστε πια το μαύρο πρόβατο.  Είμαστε μια χώρα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων για το μέλλον μιας Ευρώπης που αλλάζει.  Επιστρέψαμε εκεί που έπρεπε να ήμασταν πάντα…” σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Επιμένοντας εμφατικά στην έννοια της “κανονικότητας”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται νομοσχέδιο για την ανακοίνωση, οργάνωση και κατανομή των διαδηλώσεων.

“Με απόλυτο σεβασμό στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της συνάθροισης, αλλά με βάση τον όγκο τους. Αυτό σημαίνει να είσαι με τους πολλούς και όχι με τους λίγους. Ε, λοιπόν, όχι. Η κανονικότητα -και η λέξη προέρχεται από τον ‘κανόνα’- θα έλθει και στους δρόμους”, ανέφερε.

Παράλληλα, στην ομιλία του από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, τόνισε:

-Η κυβέρνηση, στις 9 Ιουλίου, όχι μόνο δεν παρέλαβε κάποιον δημοσιονομικό χώρο, αλλά βρήκε και κενό 400 εκατομμυρίων για το 2019. Το κάλυψε. Και όχι μόνο το κάλυψε. Αλλά δημιούργησε και επιπλέον δημοσιονομικό χώρο, παρά το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σπεύσει να μοιράσει προεκλογικά επιδόματα. Πώς αξιοποιήσαμε εμείς τα χρήματα που εξασφαλίσαμε; Μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ, με κόστος 205 εκατομμύρια. Στόχος; Τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας. Καταβάλλεται νωρίς το αυξημένο επίδομα θέρμανσης, με κόστος 68 εκατομμύρια. Στόχος; Οι πιο φτωχές κατηγορίες του πληθυσμού. Μειώθηκε η προκαταβολή φόρου στα νομικά πρόσωπα κατά 5%, με κόστος 138 εκατομμύρια. Στόχος; Οι επιχειρήσεις. Καλύφθηκαν άμεσες δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων, των νοσοκομείων και του ΟΑΣΘ με κόστος 61 εκατομμύρια. Στόχος; Η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση του πολίτη. Και ακολουθούν ο εκσυγχρονισμός των ΕΛΤΑ. Η εξόφληση οφειλών  της ΔΕΗ για τη διάσωσή της.

-Η Νέα Δημοκρατία δεν θα υποκύψει στον κυβερνητισμό.

-Το δίλημμα πλέον δεν είναι δεξιά ή αριστερά, αλλά πίσω ή μπροστά. Είναι η δικαίωση του συνθήματός μας “ανάπτυξη για όλους”.

-Η ΝΔ βλέπει όλους τους Έλληνες από την ίδια πλευρά της προόδου και της ευημερίας. Δικό μας ηθικό πλεονέκτημα είναι η πίστη στις αξίες.

-Εμείς συνομιλούμε με όλη την κοινωνία. Ανοίγουμε την πόρτα μας στις φωνές του “αύριο”. Δεν ανακυκλώνουμε φθαρμένα υλικά του χθες.

-Ενσωματώνουμε ιδέες που φυσούν και πέρα από τα κομματικά μας σύνορα. Ακούμε την κοινωνία. Υιοθετούμε τα αιτήματά της. Τρανή απόδειξη η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού, Που άργησε 45 χρόνια και γίνεται πραγματικότητα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: http://www.capital.gr

Δείτε ακόμα

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ανάβει το «Δέντρο της Αγάπης», στο Παλαιό Φάληρο

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 19:00 θα ανάψει το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο «Δέντρο της Αγάπης» , …