Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ:Υπογραφή του Συμφώνου Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια


Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού & Οικολογίας, Μάνος Κιτσέλλης, παραβρέθηκαν, στις 19 Σεπτεμβρίου, στην Ημερίδα Ενημέρωσης για την Ενέργεια στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου C-Track 50, που υλοποιείται στην Ελλάδα από το Γραφείο του Συμφώνου των Δημάρχων, υπό την αιγίδα της ΠΕΔΑ και του ΤΕΕ.

Η ημερίδα εστίασε θεματικά στο μακροπρόθεσμο ενεργειακό σχεδιασμό καθώς και στις υφιστάμενες χρηματοδοτικές ευκαιρίες για ΟΤΑ.

Στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποιήθηκε Τελετή Υπογραφής του Συμφώνου των Δημάρχων, που απευθύνεται σε όλους τους Δήμους που έχουν δεσμευθεί ή προτίθενται να δεσμευθούν για να υλοποιήσουν τους σχετικούς στόχους για το 2020 και το 2030.

Ο Δήμαρχος προεκλογικά παρουσίασε μια σειρά προγραμματικών θέσεων και προτάσεων που σχετίζονται με τις θεματικές που συζητήθηκαν στην ημερίδα και υπέγραψε το σχετικό Σύμφωνο.

Για να προσχωρήσει ένας δήμος στο ΣτΔ, θα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία ένταξης (απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, υπογραφή του εγγράφου ένταξης, υποβολή μέσω του site του Συμφώνου).

Ελπίδα όλων είναι πως το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνηγορήσει υπέρ του Συμφώνου, εγκρίνοντας την απόφαση του Δημάρχου να προσχωρήσει σε αυτό.

Δείτε ακόμα

Υποχρεωτική συνεπιμέλεια, η ανακοίνωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Η κυβέρνηση προωθεί μια σημαντική ανατροπή στο οικογενειακό δίκαιο, προβάλλοντας ως αιτιολογική βάση μεταξύ άλλων …