Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Κάτοικοι Αλίμου: Δριμύ κατηγορώ κατά της Δημοτικής Αρχής για το χάλι της παραλίας( ΒΙΝΤΕΟ)

«Βομβαρδισμένο» τοπίο θυμίζει ο παραλιακός πεζόδρομος του Αλίμου, στην καρδιά της Αθηναϊκής “Ριβιέρας”, αναφέρει ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Το πιο πολυσύχναστο τμήμα του έχει καταρρεύσει εδώ και αρκετό καιρό, με τη Δημοτική Αρχή να μένει θεατής σε αυτό το χάλι, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος σοβαρών  ατυχημάτων.

«Ντροπή για τον τουρισμό της χώρας», χαρακτηρίζουν οι πολίτες την τεράστια τρύπα που έχει ανοίξει στο σημείο και κατηγορούν ευθέως τη διοίκηση του Δήμου, η οποία  δεν πιέζει τόσο ,όπως οι ίδιοι λένε, τους αρμόδιους φορείς για να αποκαταστήσουν τη ζημιά.

Τον κώδωνα του κινδύνου ακόμη και για ενδεχόμενο θανατηφόρου δυστυχήματος, κρούουν επίσης υπάλληλοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων που βρίσκονται απέναντι από το σημείο, καθώς όπως αναφέρουν, πολλοί είναι εκείνοι που αγνοούν τις προειδοποιήσεις και πλησιάζουν πολύ κοντά για να το παρατηρήσουν.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της παραλίας, όπου το καλοκαίρι σφύζει από κόσμο.

Έλληνες και ξένοι τουρίστες απολαμβάνουν τη θάλασσα και τον περίπατό τους εκεί.

Ωστόσο ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, με λάθος επικοινωνιακούς χειρισμούς, (άραγε ποιοι τον συμβουλεύουν?), προσπάθησε να αναδείξει το θέμα, κάνοντας δηλώσεις σε κάμερα τοπικού μπλοκ, κατηγορώντας τις αρμόδιες αρχές για έλλειψη ευθύνης και άλλα τέτοια επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Εξοργισμένοι οι κάτοικοι

Την ίδια στιγμή »κραυγή» απελπισίας απευθύνουν οι κάτοικοι της περιοχής του Αλίμου, οι οποίοι όπως αναφέρουν στην κάμερα στου Star και στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαραντάκο, θέλουν πολύ να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα αλλά φοβούνται μην καταπλακωθούν από τα τεράστια βράχια.

Το καθυστερημένο “κατηγορώ” από τον Δήμαρχο κατά του  Δημοσίου

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον  η Δημοτική Αρχή του Αλίμου, καθώς δε μπορεί όπως η ίδια ισχυρίζεται να επέμβει και να λύσει το πρόβλημα, αφού χρειάζεται άδεια του Δημοσίου,σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει ο Δήμαρχος Αλίμου κ.Κονδύλης.

Εμείς, μέσα από την καλοπροαίρετη κριτική μας προς τον Δήμαρχο, θα του επισημάνουμε πως, αν πραγματικά θα ήθελε να προστατέψει τους επισκέπτες αλλά και τους πολίτες του, από κάποιο ατύχημα που μπορεί να τους συμβεί διασχίζοντας το σημείο, θα έπρεπε να παρακάμψει, έστω και παράτυπα, τη διαδικασία, να καλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και ομόφωνα να πάρει απόφαση για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Οι αποφάσεις αυτές όμως, θέλουν πολιτικό σθένος αλλά και θάρρος, κάτι, που όπως όλα δείχνουν, δε διαθέτει η Δημοτική Αρχή!

Πρόεχει βλέπετε κ.Δήμαρχε, η σωματική ασφάλεια των πολιτών από την…τέχνη των δεκάδων χιλιάδων ευρώ…

Δείτε το βίντεο από τις καταγγελίες

 

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …