Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Θρίλερ στο Έσεξ με τα 39 πτώματα στην καρότσα φορτηγού – Πού στρέφονται οι έρευνες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση με τους 39 νεκρούς που βρέθηκαν σε κοντέινερ στο Έσεξ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες μετά την ανακάλυψη 39 πτωμάτων στο κοντέινερ που μετέφερε ένα φορτηγό όχημα, στο Έσεξ, ενώ η υπόθεση προκάλεσε μούδιασμα την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Οι Αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, η αστυνομία ύψωσε ένα πράσινο φράχτη γύρω από το όχημα. Πολλές από τις παρακείμενες επιχειρήσεις, μεταφορικές εταιρείες και εταιρείες logistics ως επί το πλείστον, διέκοψαν τις σημερινές τους εργασίες. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το φορτηγό ξεκίνησε από τη Βουλγαρία και εισήλθε στη Βρετανία από το Χόλιχεντ της Ουαλίας στις 19 Οκτωβρίου. Το λιμάνι εξυπηρετεί πάνω από δύο εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο, ωστόσο η επιλογή αυτής της πύλης εισόδου θεωρείται από την αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας ως «ανορθόδοξη».

 

O οδηγός που συνελήφθη

 

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί η ακριβής πορεία του φορτηγού, ωστόσο ειδικοί εκτιμούν πως είναι αδύνατο να έφυγε από την Ευρώπη χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί φυσικός έλεγχος.

 

Η πρεσβεία της Βουλγαρίας στο Λονδίνο βρίσκεται σε επαφή με τις βρετανικές Αρχές ώστε να αποσαφηνιστεί το πώς βρέθηκε η φορτηγό στην νοτιοανατολική Αγγλία με 39 πτώματα στο κοντέινερ που μετέφερε, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας. Η αστυνομία του Έσεξ επιβεβαίωσε ότι το φορτηγό προήλθε από τη Βουλγαρία, ωστόσο δεν έχει ακόμα γνωστό αν το όχημα είχε βουλγαρικές πινακίδες.

Αποτροπιασμός Τζόνσον

Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι η ταυτοποίηση των 39 πτωμάτων θα πάρει χρόνο ενώ έκανε γνωστό ότι πρόκειται για 38 ενηλίκους και έναν έφηβο.

Από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ ανέφερε πως το αρμόδιο υπουργείο συνεργάζεται με την αστυνομία για να αποσαφηνιστεί τι έχει συμβεί, ενώ National Crime Agency (NCA), που διερευνά εγκλήματα που αφορούν την διακίνηση μεταναστών και την εμπορία ανθρώπων ερευνά το κατά πόσο εγκληματικές οργανώσεις έπαιξαν ρόλο στην τραγωδία.

Η Πρίτι Πατέλ εξέφρασε από πλευρά της τον συγκλονισμό και τη θλίψη της. «Συγκλονισμένη και θλιμμένη απ’ αυτό το εντελώς τραγικό επεισόδιο», έγραψε η Πατέλ στο Twitter. «Η αστυνομία του Έσεξ συνέλαβε ένα άτομο και πρέπει να τους δώσουμε χώρο για να διεξαγάγουν τις έρευνές τους».

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ δήλωσε πως οι ιρλανδικές αρχές θα φέρουν σε πέρας κάθε έρευνα που είναι απαραίτητη, αν διαπιστωθεί πως το φορτηγό είχε περάσει από την Ιρλανδία.

Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε πως οι θάνατοι αυτοί είναι μια απίστευτη ανθρώπινη τραγωδία που απαιτεί απαντήσεις.

 

Το χρονικό 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, στις 01:40, μετά από κλήση για ασθενοφόρο στο σημείο. Το φορτηγό εντοπίστηκε μέσα σε ένα βιομηχανικό πάρκο.  Ο οδηγός, ένας 25χρονος από τη Βόρεια Ιρλανδία, συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο.

Αστυνομικοί με λευκές φόρμες επιθεωρούσαν ένα μεγάλο λευκό κοντέινερ που βρίσκεται πάνω σ’ ένα κόκκινο φορτηγό δίπλα σε αποθήκες στο βιομηχανικό πάρκο. Μέσω Twitter η αστυνομία του Έσεξ απευθύνει έκκληση σε όσους γνωρίζουν για την υπόθεση να συνεισφέρουν με πληροφορίες.

Δείτε ακόμα

Η “αμερικανική δημοκρατία υπό πολιορκία”: ο Τραμπ κατηγορούμενος στον διεθνή Τύπο

“Η δημοκρατία υπό πολιορκία”, “το πραξικόπημα της τρέλας”, “ο Τραμπ βάζει φωτιά στην Ουάσινγκτον”: το …