Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Η οργή των κατοίκων ξεχειλίζει: Χαστούκισαν τον Αντιδήμαρχο Μαραθώνα!

Η οργή έχει ξεχειλίσει στη νοτιανατολική Αττική, μετά τους δεκάδες νεκρούς και την καταστροφή που υπέστησαν ολόκληρες περιοχές. Παρά την εθνική τραγωδία, κανείς «υπεύθυνος» από την κυβέρνηση ή τους αρμόδιους αξιωματούχους δεν έχει παραιτηθεί, έστω για λόγους ευθιξίας, γεγονός που εξοργίζει ακόμα περισσότερο τον κόσμο που αναγκάζεται να ζει πλέον σε καμμένη γη, έχοντας χάσει μέσα σε λίγες ώρες φίλους, γείτονες και τα σπίτια τους.

Μια δημοτική σύμβουλος που δραστηριοποιείται και επιχειρηματικά στην περιοχή, η οποία ζήτησε από το zougla.gr για δικούς της λόγους να διατηρήσει την ανωνυμία της, αναφέρει ότι πίεζε εδώ και μεγάλο διάστημα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνα, Βάϊο Θανασιά, να πράξει το καθήκον και να καθαρίσει από την επικίνδυνη καύσιμη ύλη την περιοχή στο Μάτι. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, αυτός δεν το έπραξε και της απαντούσε ότι «δεν έχει έρθει ακόμα η σειρά για το Μάτι».

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνα, η γυναίκα εξοργισμένη χαστούκισε τον αντιδήμαρχο, μπροστά σε όλο τον κόσμο.

Δείτε το βίντεο:

«Όλοι ξέραμε εδώ και πολλά χρόνια ότι κινδυνεύει η περιοχή, όπως και η δημοτική αρχή, και κανείς δεν έκανε τίποτα. Καλώ τον Βάϊο Θανασιά εδώ και μεγάλο διάστημα στο τηλέφωνο ζητώντας του να καθαρίσει την περιοχή, κι αυτός μου απαντούσε ότι “δεν μπορώ να ασχολούμαι συνέχεια με το Μάτι, θα καθαριστεί με τη σειρά του μετά τις άλλες περιοχές”. Όμως το Μάτι είχε να καθαριστεί πολλούς μήνες. Κατηγορούσε μάλιστα τους κατοίκους που αφήνουν σκουπίδια όπου ναναι. Τώρα τι θα καθαρίσει; Τα αποκαϊδια και τα καμμένα αυτοκίνητα», περιγράφει στο zougla.gr.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη βίαιη (και καταδικαστέα) αντίδραση της, η δημοτική σύμβουλος περιγράφει επίσης τις δραματικές στιγμές του εγκλωβισμού που έζησε ο κόσμoς στο Μάτι, όπως και τον κίνδυνο που πέρασε η οικογένεια της.

«Εξοργισμένη από τα λόγια του αντιδημάρχου, στο δημοτικό συμβούλιο που είχαμε, κι ενώ αυτός δεν έχει πατήσει το πόδι του στην περιοχή, λέγοντας ψέματα, αντέδρασα κι εγώ όπως θα δείτε», αναφέρει…

To zougla.gr προσπάθησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει με τον κύριο Θανασιά για να εκφράσει τη θέση του, αυτό όμως δεν κατέστη εφικτό.

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …