Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Ο Γιάννης Μίχας στην Gallery ERSI, το Φεβρουάριο

Με τίτλο ” Αξιώθηκαν τα πλοία μου… Για το ουρανόσκαλο να ταξιδεύουν” η νέα έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Μίχα στην Gallery ERSI, από τις 18 Φεβρουαρίου του 2020.

Μέσα από τα έργα του ο Γιάννης Μίχας χαρτογραφεί το αποτέλεσμα των εικαστικών του αναζητήσεων με μοναδική πυξίδα του την παραδοσιακή σχέση του Έλληνα με τη θάλασσα. Μέσα από το έργο αναπτύσσει ένα εικαστικό διάλογο του φωτός, της διάθλασης και των αντανακλάσεων.

Επιβλητικοί όγκοι, βάρκες που συνδιαλέγονται με Αιγαιοπελαγίτικα τοπία και παραδοσιακοί κυκλαδίτικοι οικισμοί κυριαρχούν στα έργα ζωγραφικής του πρώην νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα.

Ναυπηγός στο επάγγελμα, το οποίο άσκησε επί σειρά ετών, είναι δεμένος αναπόσπαστα με τον κόσμο της θάλασσας και των πλοίων, τη φυσική και μεταφυσική τους αύρα. Για το λόγο αυτό και τα περισσότερα έργα του πηγάζουν από τη συγκεκριμένη βιωματική του σχέση.

Ο Γιάννης Μίχας, υπηρετεί τη ζωγραφική τέχνη με πάθος και αφοσίωση τα τελευταία χρόνια.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Φεβρουαρίου του 2020 και θα παραμείνει στη Gallery ERSI (Κλεομένους 4, Κολωνάκι) έως και τις αρχές Μαρτίου.

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …