Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Η Ελλάδα πενθεί – Στους 76 ο απολογισμός των νεκρών – 188 οι τραυματίες

Δραματικά ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών, καθώς όπως έγινε γνωστό επισήμως, τα θύματα ανέρχονται σε 76.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής πλέον οι νεκροί ανέρχονται σε 76 και οι τραυματίες σε 187, 164 ενήλικες και 23 παιδιά.

Εντωμεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες σπίτι σπίτι πλέον, από τους διασώστες του Ερυθρού Σταυρού.

Καθώς στα σπίτια της περιοχής διέμεναν αρκετοί ηλικιωμένοι, πολλοί εκ των οποίων φιλοξενούσαν τα εγγόνια τους, υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί και να μην πρόλαβαν να αντιδράσουν και να τους κύκλωσε τη φωτιά.

Εντωμεταξύ, απόλυτη σύγχυση επικρατεί ως προς τον αριθμό των αγνοουμένων. Κάποιοι τους υπολογίζουν σε 100, ωστόσο και πάλι αυτό δεν είναι επιβεβαιωμένο. Επίσημη καταγραφή δεν υπάρχει μέχρι στιγμής. Η πυροσβεστική έχει ζητήσει όποιος θέλει να δηλώσει κάποιον ως αγνοούμενο να επικοινωνεί στο 199.

Πολλοί πολίτες, συγγενείς και φίλους που ψάχνουν τους δικούς τους ανθρώπους καλούσαν σε νοσοκομεία, αστυνομία και άλλες αρχές για να δηλώσουν αγνοούμενους με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγχυση και να μην υπάρχουν συγκεντρωμένα στοιχεία για όλους όσοι αγνοούνται.

Εντωμεταξύ, μια εφαρμογή φιλοξενεί φωτογραφίες κάποιων εκ των αγνοουμένων, ενώ πολλές είναι και οι εκκλήσεις μέσω των social media.

Την ίδια ώρα εκτιμάται ότι περί τα 1.000 σπίτια έχουν καεί, και 300 αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί.

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …