Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Η Δημοτική Αρχή Μοσχάτου-Ταύρου στηρίζει έμπρακτα την Αθλητική και Πολιτιστική Κοινότητα με έργα δράσεις, παρεμβάσεις και οικονομικές ενισχύσεις

Η Δημοτική Αρχή Μοσχάτου-Ταύρου στηρίζει έμπρακτα την Αθλητική και Πολιτιστική Κοινότητα με έργα δράσεις, παρεμβάσεις και οικονομικές ενισχύσεις των αθλητικών σωματείων, των πολιτιστικών συλλόγων και των Ιερών Ναών της πόλης.

Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου εργάζονται για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας, αδιαφορώντας για κάθε ενέργεια λαϊκισμού και υποβάθμισης του δημόσιου λόγου από μερίδα παρατάξεων της μειοψηφίας.

Όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι να θολώσουν τα νερά, οι πολίτες του Μοσχάτου και του Ταύρου γνωρίζουν τις ενέργειες και τα αποτελέσματα των δράσεων της Δημοτικής Αρχής σε όλους τους τομείς.

Ειδικότερα για τον τομέα του Αθλητισμού γνωρίζουν ότι ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου έχει κάνει σπουδαία βήματα για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας για να μπορούν τα νέα παιδιά να αθλούνται με ασφάλεια ενώ διοργανώνει προγράμματα άθλησης και διεξάγει μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Οι πολίτες γνωρίζουν τα ιδιαίτερα σημαντικά κονδύλια, ύψους 2 εκατ. ευρώ περίπου, που έχει διαθέσει η Δημοτική Αρχή του Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου στο τομέα του αθλητισμού παρά την οικονομική κρίση που βιώνουμε δέκα ολόκληρα χρόνια.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

1. Την αντικατάσταση του τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Μοσχάτου.
2. Την αντικατάσταση των εξεδρών στο γήπεδο ποδοσφαίρου Μοσχάτου και στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ.
3. Στο γήπεδο Χάρης Παυλίδης (ΑΓΙΑΞ)

Την αντικατάσταση του τάπητα του γηπέδου.
Την τοποθέτηση νέας εξέδρας σύγχρονης και ασφαλούς καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου

4. Στο Γήπεδο «Σ. Γιαλαμπίδης» (ΦΩΣΤΗΡΑ)

Την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα.
Την ανακατασκευή των εξεδρών και την τοποθέτηση νέων καθισμάτων.
Την ανακατασκευή των αποδυτηρίων.
Την δημιουργία και τοποθέτηση νέου τμήματος εξέδρας.

5. Την δημιουργία αίθουσας πινγκ – πονγκ και ανακατασκευή των αποδυτηρίων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου
6. Διαρκείς συντηρήσεις σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου διαθέτοντας επιπλέον ποσά από δημοτικούς πόρους για τις απαραίτητες μελέτες για την αδειοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων, τη συντήρηση αυτών, τις δαπάνες για την κατανάλωση ρεύματος και θέρμανσης κλπ.

Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι ο Δήμος διέθεσε 12 απινιδωτές σε όλους τους αθλητικούς χώρους για την ασφάλεια των αθλούμενων.

Από το 2011 μέχρι και το 2018 έχουμε διαθέσει το ποσό των 533.000€ και ειδικότερα το ποσό των 315.000€ ως οικονομικές επιχορηγήσεις για τα αθλητικά σωματεία και 218.000€ για τα πολιτιστικά σωματεία και τους Ιερούς Ναούς της πόλης μας.

Είμαστε από τους λίγους δήμους που προβαίνουν σε οικονομικές ενισχύσεις Συλλόγων και Φορέων όταν άλλοι Δήμοι είτε αδυνατούν είτε δεν προβαίνουν σε αντίστοιχες ενέργειες.

Για το επόμενο διάστημα έχουμε προγραμματίσει νέες παρεμβάσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων μας.

Συγκεκριμένα:

1) Αντικατάσταση του τάπητα στο γήπεδο Μοσχάτου.

2) Κατασκευή κλειστής αίθουσας μπάσκετ στο ανοιχτό γήπεδο Μοσχάτου.

3) Αναβάθμιση φωτισμού και ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Μοσχάτου (Μιαούλη).

4) Ενεργειακή Αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Ταύρου (ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ).

5) Ηλεκτροφωτισμός του Γηπέδου Χάρης Παυλίδης (ΑΓΙΑΞ).

6) Επισκευή και αναβάθμιση του φωτισμού καθώς και ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Μοσχάτου (παραλία).

7) Αντικατάσταση του παρκέ και αλλαγή υαλοπινάκων στο γήπεδο του Τιμόθεου Ευγενικού (ΑΙΟΛΟΣ).

Επισημαίνουμε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου συνεχίζουν να επιλύουν καθημερινά κάθε είδους πρόβλημα που προκύπτει.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, κ. Ανδρέας Γ. Ευθυμίου δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε το δημιουργικό μας έργο και στον τομέα του αθλητισμού.

Το έργο μας είναι η απάντηση μας προς κάθε κατεύθυνση. Προχωράμε με αίσθημα ευθύνης και με όπλο την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με εισήγηση μας, αποφασίσαμε την έγκριση κατανομής πιστώσεων στα αθλητικά σωματεία ενημερώνοντας μάλιστα ότι με την ενεργοποίηση του νέου προϋπολογισμού, το Μάρτιο του 2020 θα προχωρήσουμε στην οικονομική ενίσχυση των Πολιτιστικών Συλλόγων και των αθλητικών σωματείων του Δήμου μας. Αυτό συμβαίνει γιατί λόγω της ορθής και συνετούς οικονομικής διαχείρισης που ασκούμε ως Δημοτική Αρχή μπορούμε να ενισχύουμε τους Συλλόγους και τα Σωματεία του Δήμου μας.

Τα χρήματα δεν βρίσκονται ούτε με σχόλια στο διαδίκτυο, ούτε με ευχολόγια, ούτε με πλειοδοτικές κορώνες.

Οι πόροι εξοικονομούνται με σκληρή δουλειά και καθημερινή προσπάθεια και σοβαρότητα.

Η πολιτική μας και στον τομέα του αθλητισμού δεν μπορεί να απομειωθεί από μικρόψυχες και διχαστικές ενέργειες μερίδας δημοτικών παρατάξεων που προφανώς ενοχλούνται παρά χαίρονται όταν προβαίνουμε σε λύσεις προβλημάτων προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, αν εξαιρέσουμε την ξεκάθαρη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ανεξάρτητα αν συμφωνεί κάποιος ή όχι, οι άλλες παρατάξεις διακρίνονται δυστυχώς από έναν υπέρμετρο τυχοδιωκτισμό με αντιφάσεις και φράσεις που προσβάλλουν κάθε πολίτη που ασχολείται με τα αθλητικά και τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης διεκδικώντας μάλιστα ρόλο ενδιάμεσων παραγόντων μεταξύ των ομάδων και του Δήμου για την διαμόρφωση του ύψους των οικονομικών ενισχύσεων. Ενέργεια δεοντολογικά απαράδεκτη.

Εμείς συνεχίζουμε με την κοινωνία που μας εμπιστεύεται και που δεν έχει καμία σχέση με την μικροψυχία, τον καιροσκοπισμό και τους ευσεβείς πόθους ορισμένων οι οποίοι δυστυχώς δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα την αποδοκιμασία των πολιτών που έλαβαν στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές».

Δείτε ακόμα

“ΝΥΧΤΑ ΓΛΥΚΙΑ” ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 7μ.μ., Πολιτιστικό Κέντρο, Σολωμού- Κωνσταντινουπόλεως