Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Η Άγκυρα διαπραγματεύεται την αγορά και τρίτου γεωτρύπανου


Και τρίτο γεωτρύπανο διαπραγματεύεται η Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέφερε, επίσης, ότι το Φατίχ συνεχίζει τη γεώτρησή του στην ανατολική Μεσόγειο και τώρα έστειλαν και το Γιαβούζ για γεώτρηση στο Μόρφου 1.

Σε ομιλία του στην 29η Σύνοδο Διαβούλευσης και Αξιολόγησης του κόμματος του στο Κιζίλτσαχαμάμ, δήλωσε “συνεχίζουμε αδιάκοπα τις εργασίες γεώτρησής μας στην ανατολική Μεσόγειο. Το γεωτρύπανο Φατίχ κατέβηκε κάτω από τα 4 χιλιάδες μέτρα. Πρέπει να κατέβει κι άλλο. Πρώτα ο Αλλάχ θα γίνει και αυτό”. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το “το Γιαβούζ το οποίο προσθέσαμε φέτος στον στόλο μας μετά που ολοκλήρωσε την αποστολή του στην Καρπασία, το στείλαμε στη γεώτρηση Μόρφου-1. Το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις ολοκλήρωσε το 30% των ερευνών του ανοιχτά της Αττάλειας”.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι συνεχίζουν εντατικά τις εργασίες γεώτρησης και έρευνας τόσο στη ξηρά όσο και στη θάλασσα, προσθέτοντας ότι έχουν πλέον δύο ερευνητικά πλοία και δύο γεωτρύπανα. “Στο μεταξύ γίνονται διαπραγματεύσεις για ένα ακόμη γεωτρύπανο, θα προστεθεί και αυτό, και με τρία γεωτρύπανα που θα είναι εξολοκλήρου δικά μας και επομένως δεν θα έχουμε πρόβλημα αναζητώντας γεωτρύπανα από τη διεθνή αγορά να νοικιάσουμε”, δήλωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε ακόμα

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ανάβει το «Δέντρο της Αγάπης», στο Παλαιό Φάληρο

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 19:00 θα ανάψει το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο «Δέντρο της Αγάπης» , …