Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Διπλή βράβευση του Δήμου Γλυφάδας

Με το βραβείο Gold για το νέο δημοτικό κοιμητήριο και με το βραβείο Silver για το έργο «Γλυφάδα πράσινη πόλη» τιμήθηκε ο Δήμος Γλυφάδας στα Best City Awards, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

«Η βράβευση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα Best City Awards, έναν καταξιωμένο θεσμό, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη δικαίωση για τον κόπο και την προσπάθεια όλων μας», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, που παρέλαβε τα βραβεία.

Ειδικότερα, ο Δήμος Γλυφάδας κέρδισε τα ακόλουθα βραβεία:

α) Στην κατηγορία «Έργα Ανάπλασης» για το νέο δημοτικό κοιμητήριο Γλυφάδας, ένα έργο που ήρθε με τρόπο σύγχρονο και ολοκληρωμένο να λύσει ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα δεκαετιών. Πρόκειται για ένα έργο μείζονος κοινωνικής σημασίας, που αφορά στο σεβασμό στο συνάνθρωπο, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στον ίδιο μας τον πολιτισμό. Μετά από μεγάλη και μεθοδική προσπάθεια του Δήμου Γλυφάδας, δημιουργήθηκε μια άρτια και σύγχρονη εγκατάσταση, σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και παράλληλα ένα στρατιωτικό κοιμητήριο για πρώτη φορά στη χώρα μας και ένα σπάνιο μνημείο όπου θα τιμώνται οι πεσόντες της Πολεμικής Αεροπορίας.

β) Στην κατηγορία «Έργα πρασίνου & βιοποικιλότητας» για την «Πράσινη Πόλη» που έγινε η Γλυφάδα: Η δημοτική αρχή Γλυφάδας καθόλη τη διάρκεια του 2017 και εντός του 2018 προχώρησε στην υλοποίηση ενός μεγάλου έργου που αφορά στην προμήθεια και φύτευση χιλιάδων δέντρων, θάμνων και άλλων φυτών. Ως αποτέλεσμα αυτού, δημιουργήθηκε ένας κατάφυτος χώρος περιπάτου και ποδηλάτου περιμετρικά της έκτασης του Γκολφ Γλυφάδας, μοναδικός για τα δεδομένα της Αττικής, δενδροφυτεύτηκε όλο το παραλιακό μέτωπο, φυτεύτηκαν εκατοντάδες νέα δέντρα στο καινούργιο κοιμητήριο, ενώ εκατοντάδες ακόμα μεγάλα δέντρα και φυτά τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο των ευρύτατων αναπλάσεων στις πλατείες, τα πάρκα, τα πεζοδρόμια και τις παιδικές χαρές της πόλης. Το μείζον αυτό έργο προστασίας και αναβάθμισης του περιβάλλοντος άλλαξε την όψη της Γλυφάδας, βελτίωσε σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, ενώ την ενισχύει ως πόλο έλξης επισκεπτών.

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …