Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024

Δημοσκόπηση: Crash test πρώην και νυν υπουργών -Ποιοι σαρώνουν

Οι υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ «κερδίζουν» στη σύγκριση τους προκατόχους τους, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, σε μια διαφορετική δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Interview για λογαριασμό της Βεργίνα TV.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση είναι ένα crash test μεταξύ πρωτοκλασάτων υπουργών της σημερινής κυβέρνησης και εκείνων που βρίσκονταν στο ίδιο πόστο πριν από αυτούς. Σύμφωνα με αυτή την αξιολόγηση, οι νυν υπουργοί, που έχουν αναλάβει τα πιο «βαριά» χαρτοφυλάκια θεωρούνται καταλληλότεροι από τους προκατόχους τους, με βάση τις απαντήσεις των ερωτηθέντων.

Δημοσκόπηση: Σαρώνουν Χρυσοχοΐδης- Παναγιωτόπουλος

Αυτοί που «σαρώνουν» στη δημοσκόπηση, έναντι των προκατόχων τους, είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τον κ. Παναγιωτόπουλο θεωρούν καταλληλότερο για υπουργό Εθνικής Αμυνας το 58,4% των ερωτηθέντων, έναντι του 12,6% που προτιμά τον Πάνο Καμμένο. Επίσης, το 61,5% απάντησε ότι καταλληλότερος υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι ο κ. Χρυσοχοΐδης, έναντι του 19,8% που θεωρεί ότι καταλληλότερη ήταν η προκάτοχός του, Ολγα Γεροβασίλη.

Βίντεο: Η σύγκριση πρώην και νυν υπουργών

Loading video

Μεγάλη διαφορά για Κικίλια, Χατζηδάκη, Δένδια

Επίσης, μεγάλο είναι το προβάδισμα στις εκτιμήσεις των ερωτηθέντων που εξασφαλίζουν ο Βασίλης Κικίλιας, ο Νίκος Δένδιας και ο Κωστής Χατζηδάκης.

Το 50,4% θεωρεί καταλληλότερο υπουργό Υγείας τον κ. Κικίλια, έναντι 23,5% που συγκεντρώνει ο προκάτοχός του, Ανδρέας Ξανθός. Ο Νίκος Δένδιας είναι καταλληλότερος υπουργός Εξωτερικών, με 49,8%, έναντι του Νίκου Κοτζιά (26,5%). Και ο κ. Χατζηδάκης θεωρείται από τους ερωτηθέντες καταλληλότερος υπουργός Ενέργειας (51,9%), έναντι του προηγούμενου σε αυτό το πόστο, Γιώργου Σταθάκη (28,9%).

Παράλληλα, με μεγάλη διαφορά καταλληλότερος υπουργός Ανάπτυξης αναδεικνύεται από τη δημοσκόπηση ο Αδωνις Γεωργιάδης, που συγκεντρώνει το 52,7% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων έναντι 30,9% που απέσπασε ο Γιάννης Δραγασάκης. Τον Τάκη Θεοδωρικάκο θεωρεί το 50,2% καταλληλότερο Υπουργό Εσωτερικών, έναντι του 29,1% που προτιμά τον Πάνο Σκουρλέτη.

Το 48,6% θεωρεί καταλληλότερο υπουργό Οικονομικών τον Χρήστο Σταϊκούρα, έναντι του Ευκλείδη Τσακαλώτου που συγκέντρωσε το 37,5%, ενώ για το υπουργείο Τουρισμού, το 45,5% θεωρεί καταλληλότερο υπουργό τον Χάρη Θεοχάρη, έναντι της Ελενας Κουντουρά που συγκέντρωσε το 23,6% των προτιμήσεων.

Δημοσκόπηση: Τι απάντησαν για το προσφυγικό

Πέρα από το crash test των υπουργών, οι μετέχοντες στη δημοσκόπηση ρωτήθηκαν για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΝΔ στο προσφυγικό/ μεταναστευτικό.

Το 29,1% απάντησε ότι η σημερινή κυβέρνηση χειρίζεται καλύτερα το θέμα, το 19,1% εκτίμησε ότι η κυβέρνηση ΝΔ χειρίζεται το θέμα χειρότερα από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ το 40,8% απάντησε ότι το διαχειρίζεται με τον ίδιο τρόπο.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δείτε ακόμα

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ανάβει το «Δέντρο της Αγάπης», στο Παλαιό Φάληρο

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 19:00 θα ανάψει το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο «Δέντρο της Αγάπης» , …