Τρίτη , 16 Απριλίου 2024

Δήλωση του Δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη για τα προβλήματα ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Βύρωνα

«Μεγάλα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Δήμος, την περίοδο αυτή στον τομέα του ηλεκτροφωτισμού. Οι φθορές που έγιναν στο δίκτυο από την τοποθέτηση των οπτικών ινών από ιδιωτικές εταιρείες και η υποστελέχωση του Δήμου σε εργαζόμενους -ηλεκτρολόγους, αποτελούν καθημερινό πρόβλημα σε πολλά σημεία της πόλης και δημιουργούν ένα αίσθημα ανασφάλειας σε πολλούς συνδημότες μας.

Κατ’ αρχάς ζητάμε συγγνώμη από τους πολίτες για τα προβλήματα που υπάρχουν. Θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και το συντομότερο δυνατόν τα προβλήματα που προέκυψαν.

Θέλουμε δε, να τους ενημερώσουμε για τις ενέργειες που προβαίνουμε για να αποκαταστήσουμε τον οδοφωτισμό της πόλης μας.

Το πρώτο βήμα που έχουμε κάνει, είναι να υποχρεώσουμε τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, να αποκαταστήσουν τις βλάβες που προκάλεσαν με τις εργασίες τους για νέα δίκτυα, στο δημοτικό οδοφωτισμό. Ήδη συνεργαζόμαστε με μια εταιρεία που εντοπίζει τα σημεία όπου προκλήθηκαν ζημιές στο δημοτικό δίκτυο οδοφωτισμού, προκειμένου να δρομολογηθεί και η άμεση επίλυση τους.

Δεύτερο βήμα είναι η αξιοποίηση εργαζομένων του Δήμου με άδεια άσκησης επαγγέλματος ηλεκτρολόγου, οι οποίοι υπηρετούν σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου.

Τρίτο βήμα είναι η πρόσληψη ενός έκτακτου ηλεκτρολόγου με σύμβαση ορισμένου χρόνου τον οποίο επιχειρούμε να προσλάβουμε άμεσα.

Τέταρτο και σημαντικότερο βήμα για την οριστική επίλυση των προβλημάτων φωτισμού της πόλης, είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την τοποθέτηση νέων λαμπτήρων led σε όλο το δίκτυο του δημοτικού οδοφωτισμού, οι οποίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Να σημειώσω εδώ, ότι η εταιρεία που θα αναλάβει την τοποθέτηση των λαμπτήρων led θα έχει και την υποχρέωση της συντήρησής τους για 10 χρόνια.

Κατανοούμε τα παράπονα των συνδημοτών μας, που είναι δικαιολογημένα. Τους διαβεβαιώνουμε όμως, ότι καταβάλουμε το μέγιστο των προσπαθειών μας για δοθούν άμεσα λύσεις, όπου αυτό είναι εφικτό, αλλά και να αντιμετωπίσουμε οριστικά το πρόβλημα εκσυγχρονίζοντας το παλαιό και δυσλειτουργικό δίκτυο δημοτικού φωτισμού του Δήμου Βύρωνα».

Δείτε ακόμα

Ορισμός Αντιδημάρχου Άθλησης και Αθλητικών – Εκπαιδευτικών Υποδομών

Με την υπ’ αρ. 31974/30-12-19 απόφαση Δημάρχου (αρ. απόφασης 729, ΑΔΑ: Ψ1ΑΙΩ9Ε-ΨΔ0), ορίστηκε Αντιδήμαρχος με …