Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Υπόθεση Novartis: Επιστρέφει στο σπίτι του στο Διόνυσο ο Νίκος Μανιαδάκης

Στο σπίτι του στο Διόνυσο μαζί με την οικοσκευή του, επιστρέφει ο Νίκος Μανιαδάκης, προκειμένου να «πετάξει» από πάνω του την ρετσινιά του υπόπτου φυγής.

Αυτή άλλωστε ήταν η αιτία που τον μπλόκαρε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», λίγο πριν πετάξει για την Ισπανία.

Από την πλευρά του ο συνήγορός του Θεόδωρος Μαντάς επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή την ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Μαρίνα Μπόζνου, την οποία ενημέρωσε ότι ο εντολέας του είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της Δικαιοσύνης και έτοιμος να απολογηθεί για το αδίκημα που αντιμετωπίζει.

Σε αποκλειστική του δήλωση στο iefimerida.gr ο Νίκος Μανιαδάκης, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι είχε πρόθεση να διαφύγει κρυφά στο εξωτερικό, επιμένοντας στην αρχική του τοποθέτηση, ότι δηλαδή όλα όσα έγιναν ήταν σε γνώση των Αρχών.

Αλλωστε, όπως επισημαίνουν οι συνήγοροί του και όπως αποκάλυψε και ο ίδιος, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο Novartis, είτε είχε αστυνομική προστασία είτε βρισκόταν υπό διαρκή παρακολούθηση από άνδρες των μυστικών υπηρεσιών, γεγονός που συνεχίζεται φυσικά και σήμερα.

Και νέα έρευνα σε φιλικό σπίτι του Μανιαδάκη

Ο κατηγορούμενος – πλέον – για την υπόθεση της Novartis, βρίσκεται υπό το άγρυπνο βλέμμα της αστυνομίας 24 ώρες το 24ωρο, ενώ χθες οι αρχές εκτός από την έφοδο που έκαναν στο σπίτι του στο Διονύσιο έκαναν επιχείρηση και στο σπίτι που φιλοξενείτο, προχωρώντας σε κατάσχεση κινητών τηλεφώνων και κομπιούτερ που βρέθηκαν στον χώρο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του lawandorder.gr οι εισαγγελικές αρχές πραγματοποίησαν και δεύτερη έρευνα σε οικία όπου φιλοξενούνταν μέλη της οικογένειας Μανιαδάκη.

Η έρευνα στο συγκεκριμένο φιλικό σπίτι της οικογένειας έγινε παράλληλα με αυτή που είχε διενεργηθεί στο σπίτι του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη, χθες Πέμπτη, από τις εισαγγελικές αρχές. Κατά πληροφορίες, οι αρχές κατάσχεσαν μεταξύ ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή από το φιλικό σπίτι της οικογένειας του καθηγητή.

Γιατί κρίθηκε ύποπτος φυγής

Δύο είναι τα περιστατικά που οδηγούν τις αρχές στις υπόνοιες ότι ο Ν. Μανιαδάκης επρόκειτο να διαφύγει στο εξωτερικό. Το γεγονός ότι στις 27/12/2018 ζήτησε από την Εισαγγελία Διαφθοράς να προχωρήσει σε άρση των μέτρων προστασίας του, και ότι εξέδωσε το εισιτήριο για την Ισπανία, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, δηλαδή μιάμιση ημέρα πριν την πτήση.

Δείτε ακόμα

Αλ. Τσίπρας για γεγονότα στις ΗΠΑ: Οι εχθροί της Δημοκρατίας θα ηττηθούν

Για εικόνες ντροπής ακροδεξιάς βίας κάνει λόγο με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του …