Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Γεωργιάδης για βίντεο από Εξάρχεια: Εγώ θέλω μια αστυνομία που όταν θέλει να μπει σε έναν χώρο, να μπαίνει

Το βίντεο από τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια που δείχνει αστυνομικούς της ΟΠΚΕ να προσπαθούν να μπουν σε καφενείο, σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας ότι η αστυνομία πρέπει να μπαίνει σε έναν χώρο όταν θέλει.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, έπειτα από παρέμβαση των δικηγόρων Γιάννας Κούρτοβικ και Άννας Παπαρρούσου σταμάτησαν την απόπειρα εισβολής και παρέμειναν προσωρινά στο σημείο, αναμένοντας ένταλμα εισαγγελέα για να προχωρήσουν στις προσαγωγές των περίπου 30 ατόμων που βρίσκονταν εντός του καφενείου. Τελικά, λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το καφενείο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης ερωτηθείς αν χθες στο καφενείο η αστυνομία έκανε καλά τη δουλειά της, είπε:

«Δεν μπορώ να πω αν έκανε καλά τη δουλειά της, διότι δεν έχω την πλήρη εικόνα των επιχειρησιακών δυνατοτήτων εκείνης της στιγμής. Επί της αρχής σας λέω, εγώ θέλω μια αστυνομία που όταν θέλει να μπει σε έναν χώρο να κάνει έλεγχο, θα μπαίνει. Μπορεί να εκρίθη από τον επικεφαλής αξιωματικό εκείνη τη στιγμή ότι για τους χ λόγους, πχ δεν είχε τις αναγκαίες δυνάμεις». Ως πολίτης και πολιτικός σας λέω ότι θέλω να δω την αστυνομία να σπάει την πόρτα στο βίντεο που είδα και να μπαίνει, τόνισε.

«Η χθεσινή επίθεση κατά αστυνομικών ήταν μια δολοφονική επίθεση και τρομοκρατική ενέργεια», τόνισε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης. Στην ερώτηση αν είναι καλός υπουργός ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε: «Μέχρι τώρα ο κ. Χρυσοχοΐδης, στη διαχείριση των Εξαρχείων και της δημόσιας τάξης είναι πάρα πολύ καλός. Η ομάδα ΔΕΛΤΑ βγαίνει στους δρόμους, στα Εξάρχεια μπήκαμε πολλές φορές, υπό κατάληψη κτίρια ανοίξανε, έγιναν επιχειρήσεις στα πανεπιστήμια, μπήκαν στο Αριστοτέλειο. Τώρα ζούμε την περίοδο που όλο αυτό το σύστημα αντεπιτίθεται».

Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τα πρόσφατα επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ και τις αλλαγές σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο, υπογράμμισε ότι «περιμένω από τον αρμόδιο υπουργό και τη διοίκηση της αστυνομίας να εκπονήσουν το σχέδιο».

Δείτε ακόμα

Αλ. Τσίπρας για γεγονότα στις ΗΠΑ: Οι εχθροί της Δημοκρατίας θα ηττηθούν

Για εικόνες ντροπής ακροδεξιάς βίας κάνει λόγο με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του …