Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Γερουλάνος: Σύντροφοι, ξυπνήστε, έχετε χάσει την μπάλα!

«Ξυπνήστε διότι έχετε χάσει την μπάλα. Βγείτε από τον μικρόκοσμό σας διότι οι εξελίξεις σάς έχουν αφήσει πίσω», με αυτό το δυνατό μήνυμα μιλάει στον κόσμο του Κινήματος Αλλαγής ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος. Σε συνέντευξή του στο Documento ο πρώην Υπουργός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του Κινήματος Αλλαγής τονίζοντας παράλληλα «τα κόμματα οφείλουν να έχουν δημοκρατικές διαδικασίες που οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε. Όλοι. Εφόσον λειτουργεί η δημοκρατία, υπάρχει πάντα λύση. Κι αυτό αφορά και το ΚΙΝΑΛ και το ΠΑΣΟΚ. Αργά ή γρήγορα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει το ίδιο θέμα».

Απόσπασμα από την Συνέντευξη του Παύλου Γερουλάνου

Αν δεν επιτευχθούν όλα αυτά, πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα η Φώφη Γεννηματά να παραδώσει τη σκυτάλη της ηγεσίας σε κάποιο νέο πρόσωπο;

Σας επαναλαμβάνω ότι τα πρόσωπα είναι το τελευταίο που με απασχολεί. Μπορούμε να αναδείξουμε μια ουσιαστική, δημοκρατική συζήτηση για ένα όραμα που αφορά την Ελλάδα, τον Έλληνα και την Ελληνίδα σήμερα; Μπορούμε να πούμε πώς θα χτίσουμε μαζί τη μεσαία τάξη; Πώς θα απελευθερώσουμε την ελληνική δημιουργία; Τα κόμματα οφείλουν να έχουν δημοκρατικές διαδικασίες που οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε. Όλοι. Εφόσον λειτουργεί η δημοκρατία, υπάρχει πάντα λύση. Κι αυτό αφορά και το ΚΙΝΑΛ και το ΠΑΣΟΚ. Αργά ή γρήγορα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει το ίδιο θέμα.

Τι απαντάτε σε όσους σας αποδίδουν προσωπική στρατηγική και φιλοδοξία να ηγηθείτε του χώρου;

Θα το υποπτευόμουν και εγώ αν ξαφνικά κάποιος εμφανιζόταν και τα έλεγε αυτά από το πουθενά. Όμως τα λέω από την ημέρα που εκφράστηκε η πρώτη ιδέα της «Ελιάς». Τα ξαναείπα και για τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη» και για το «ΚΙΝΑΛ». Τα ίδια έλεγα ακόμα και όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ίδρυσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Τα λέω γιατί τα πιστεύω. Δεν έχω απλά εμμονή με αρχές, αξίες και δημοκρατικές διαδικασίες. Πιστεύω ότι όταν τα κόμματα τούς γυρίζουν την πλάτη, το πληρώνουν ακριβά. Σε όσους, λοιπόν, τα λένε αυτά απαντάω: «Ξυπνήστε διότι έχετε χάσει την μπάλα. Βγείτε από τον μικρόκοσμό σας διότι οι εξελίξεις σάς έχουν αφήσει πίσω».

Πηγή: topontiki.gr

Δείτε ακόμα

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ανάβει το «Δέντρο της Αγάπης», στο Παλαιό Φάληρο

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 19:00 θα ανάψει το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο «Δέντρο της Αγάπης» , …