Τρίτη , 23 Απριλίου 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στο σκαμνί για κακούργημα ο Γ.Γραμματέας του δήμου Αλίμου – “Στημένη η κατηγορία” δηλώνει στο Alimosvoice (BINTEO)

Αντιμέτωπος με τη βαρύτατη κατηγορία της «Ηθικής αυτουργίας σε απιστία στην υπηρεσία, με όφελος άνω των 150.000 ευρώ σε βάρος του δημοσίου», βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας και στενός συνεργάτης του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, Ευάγγελος Κακκαβής.
Συγκεκριμένα ο κ.Κακκαβής βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή στην αίθουσα του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, στην οδό, μαζί με άλλους τέσσερις, τον Μουρτιάδη Αντρέα του Αντωνίου, Ζήρα Ευαγγελία του Θωμά και Αναγνωστάτο Νικόλαο, οι οποίοι κατηγορούνται και αυτοί για «Απιστία στην υπηρεσία κατά συναυτουργία περί καταχραστών δημοσίου και η ζημία που προξενήθηκε στο δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ».
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αlimosvoice.gr, το συνολικό ποσό για το οποίο παραπέμπονται σε δίκη οι πέντε κατηγορούμενοι, ξεπερνά τις 800.000 ευρώ, κατατάσσοντας αυτή την πολύ σοβαρή υπόθεση στα υψηλότερα κλιμάκια της πάταξης κατά της διαφθοράς στο δημόσιο, μια διαφθορά που λειτουργεί πάντα σε βάρος όλων των έντιμων φορολογούμενων πολιτών και ενάντια στα συμφέροντα του κράτους.
Ο κ. Ευάγγελος Κακκαβής, μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του Alimosvoice.gr δήλωσε αθώος, καθώς δεν αποδέχεται τις κατηγορίες επειδή, όπως χαρακτηριστικά είπε: «είναι στημένο», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει για ποιον λόγο και από ποιους στήθηκε…, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να μην καταφέρει να αποφύγει τον νόμο και να βρεθεί τελικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι στη νέα του υπηρεσία, ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αλίμου, οι αρμοδιότητες του είναι εξαιρετικά διευρυμένες και αφορούν ακόμα και στους διαγωνισμούς για λήψεις έργων!
Τέλος να αναφέρουμε πως η δίκη δε πραγματοποιήθηκε  λόγω ωραρίου και μεταφέρθηκε για τον Νοέμβριο.
Το ιστορικό της παραπομπής του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αλίμου, κ.Κακκαβή:
Οι κατηγορούμενοι,υπάλληλοι τότε του Υπουργείου Ανάπτυξης,  βρέθηκαν ποινικά υπόλογοι για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία καθώς φέρονται να έχουν δώσει επιχορήγηση  σε «πέτσινη» εταιρεία ανακύκλωσης.
Δίωξη ασκήθηκε για ηθική αυτουργία και στον τότε διευθυντή του γραφείου του πρώην υφυπουργού Αθανάσιου Σκορδά και σημερινό στενό συνεργάτη του δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, Ευάγγελου Κακκαβή, ενώ η δικογραφία εστάλη τότε και στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του «γαλάζιου» πρώην αξιωματούχου.
Αντίγραφο της δικογραφίας εστάλη και στο ΣΔΟΕ προκειμένου να διερευνηθούν και πιθανά φορολογικά αδικήματα.

Η υπόθεση αφορά στην εταιρεία «Ελληνική Βιομηχανία Ανακύκλωσης ΑΒΕΕ» η οποία συμμετείχε σε πρόγραμμα για την ενίσχυση και επέκταση μονάδων για την διαχείριση αποβλήτων εισπράττοντας μάλιστα 1,8 εκατομμύρια ευρώ επί συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων χωρίς ποτέ να προχωρήσει στην επένδυση, καθώς υπήρχαν αμφιβολίες για τη γνησιότητα των τιμολογίων.

Το 2010 αποφασίστηκε η απένταξη της εταιρείας από το πρόγραμμα και η επιστροφή της επιχορήγησης. Η εταιρεία ωστόσο που στο μεταξύ είχε βάλει «λουκέτο» λόγω οικονομικών προβλημάτων και είχε πουλήσει τα μηχανήματά της κατέθεσε αίτημα θεραπείας στο υπουργείο που έγινε δεκτό, καθώς κρίθηκε ότι θα πρέπει να προχωρήσει στην επένδυση για το ύψος των δαπανών που είχαν όλα τα απαραίτητα παραστατικά. Αυτό αντιστοιχούσε σε ποσό των 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ στη σχετική απόφαση είχε διαφωνήσει ο τότε αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξενίδης.

Όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα που διενήργησαν οι επίκουρες εισαγγελείς διαφθοράς Αγγελική Τριανταφύλλου και Πόπη Παπανδρέου, πίσω από το σχέδιο για τη μερική αποδοχή του αιτήματος θεραπείας και την ανάκληση της απόφασης απένταξης βρίσκονταν οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου που είχαν έρθει σε συνεννόηση με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αθ. Σκορδά. Το σχέδιο περιελάμβανε την αποδοχή παλαιότερου πρακτικού που δεν είχε αποδεχτεί τότε ο Σ. Ξενίδης.

Δείτε τι δήλωσε αποκλειστικά στην κάμερα του notosvoice.gr o E.Kακκαβής

Πηγή: Η Αυγή

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …