Τρίτη , 16 Απριλίου 2024

Αποδοκίμασαν τον Κουρουμπλή για το Σκοπιανό στις Σέρρες: Προδότη, δεν ντρέπεσαι, η συντριβή έρχεται

Tην οργή των κατοίκων των Σερρών προκάλεσε η παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 105 ετών από την απελεύθερωση της πόλης στη σκιά της συμφωνίας της κυβέρνησης με την πΓΔΜ για το Σκοπιανό.

Οι αποδοκιμασίες ξεκίνησαν τη στιγμή που ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έκανε κατάθεση στεφάνου στο μνημειο της κεντρικής πλατείας της πόλης. Όταν ο αναγγέλων όσους κάνουν κατάθεση στεφάνου ανακοίνωσε το όνομα του υπουργού Ναυτιλίας τότε άρχισαν οι αποδοκιμασίες που συνοδεύονταν από το σύνθημα «προδότες, προδότες». Παρόμοια ήταν η υποδοχή των κατοίκων των Σερρών και για την τοπική βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή.

Αποδοκιμασίες Π. Κουρουμπλή στις Σέρρες 29-6-2018

 

Οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν την ώρα που ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κατευθυνόταν προς τον χώρο που ήταν στημένη η εξέδρα των επισήμων για την παρέλαση που θα ακολουθούσε.

«Προδότες, προδότη, η συντριβή έρχεται Κουρουμπλή» φώναξαν στον υπουργό Ναυτιλίας, ο οποίος προσπάθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να συνεχίσει την πορεία του.

kouroublis apodokimasia

Οι αποδοκιμασίες, όμως, συνεχίζονταν με άλλους κατοίκους να του φωνάζουν «για 30 αργύρια ρε, δεν ντρέπεσαι; Ντροπή δεν υπάρχει;».

Τελικά ο κ. Κουρουμπλής κατάφερε να φτάσει στην εξέδρα των επισήμων με τους διαδηλωτές να περιορίζονται από την αστυνομία σε ένα κομμάτι του δρόμου σε απόσταση από τους επισήμους.

Κουρουμπλής: Η Ελλάδα με αυτή την απόφαση γίνεται κυρίαρχη δύναμη στα Βαλκάνια

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας αρχικά δήλωσε πως ως άνθρωπος πρώτα κατανοεί το συναίσθημα των ανθρώπων και τον διαφορετικό τρόπο προσέγγισης στην έννοια του πατριωτισμού, πως όλοι είμαστε πατριώτες, πως κανένας δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο πατριώτης από τον άλλον, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως αυτός ο πατριωτισμός έχει και το στοιχείο. «Θέλω, λοιπόν, να πω ότι σε μία τέτοια προσπάθεια χρειάζεται νηφαλιότητα, σωφροσύνη και ψυχραιμία» συμπλήρωσε ο κ. Κουρουμπλής. Υπερασπίστηκε, μάλιστα, τη συμφωνία που υπεγράφη στις Πρέσπες, λέγοντας πως η συγκεκριμένη συμφωνία δίνει πάρα πολλά στοιχεία τα οποία η Ελληνική πλευρά διεκδικούσε όλα αυτά τα χρόνια.

«Τους αποκόπτει από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού και καθιερώνει και διεθνοποιεί τα σύνορα της Ελλάδας. Η Ελλάδα δεν ζητά από κανέναν και δεν παραχωρεί σε κανέναν. Και βεβαίως εγώ θέλω σε όλους αυτούς τους καλούς πατριώτες που διαμαρτύρονται να τους ρωτήσω ήρεμα και να σκεφτούν. Συμφέρει την Ελλάδα η διάλυση αυτού του κράτους; Αν μου πουν ότι συμφέρει εγώ θα είμαι μαζί τους» υπογράμμισε ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος απέδωσε τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν σήμερα στις Σέρρες, στον παρορμητισμό, που δεν έχει ως βάση την ηρεμία.

«Εγώ είμαι ο προδότης και δεν είναι εκείνοι που έδωσαν το όνομα Μακεδονία σε 140 χώρες; Ο Τσίπρας το έδωσε σε 140 χώρες; Η Ελλάδα δεν απειλείται από αυτό το έθνος. Η Ελλάδα με αυτή την απόφαση γίνεται κυρίαρχη δύναμη στα Βαλκάνια. Κάποιοι προσπαθούν να καπηλευθούν αυτή την υπόθεση και παίζουν με το συναίσθημα του λαού» κατέληξε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …