Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024

Αντιπολίτευση στην κυβέρνηση… κάνει ο Α.Κονδύλης με αφορμή την τρύπα στην παραλία του Αλίμου

Πάλι θέμα στα κανάλια έγινε η τρύπα στον παραλιακό πεζόδρομο του Αλίμου. Ο δήμαρχος Α. Κονδύλης μίλησε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με Δράση» στον ΣΚΑΪ σχετικά με το θέμα, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει και όπως όλα δείχνουν, ο ίδιος αδυνατεί να πάρει μια γενναία πρωτοβουλία για να λύσει το τεράστιο αυτό θέμα.
Και λέμε “αδυνατεί”, καθώς σε ανάλογες περιπτώσεις έχουμε δει αρμόδιους (επίσης και τον κ.Κονδύλη) να ξεπερνάνε νομικά, η άλλα διαδικαστικά εμπόδια και να λύνουν επί τόπου αυτά τα προβλήματα, που μπορούν κάλλιστα, εκτός από τραυματισμό, να επιφέρουν ακόμα και τον θάνατο σε ανυποψίαστους πολίτες.
Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει ξανά  ο κ.Κονδύλης, όπως είχε κάνει και το 2014, όταν με δική του τότε πρωτοβουλία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, είχε δώσει  εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να προβεί άμεσα σε μια σειρά από συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα. Και έτσι ακριβώς είχε γίνει τότε και το πρόβλημα είχε λυθεί!
Αφού λοιπόν παρά τα αλλεπάλληλα, όπως δηλώνει ο ίδιος, αιτήματά του, η πολιτεία αδιαφορεί μπρος στο πρόβλημα,γιατί δεν κάνει το ίδιο και τώρα, αλλά αφήνει το πρόβλημα να ταλανίζει τον δήμο του;
Η παρουσία λοιπόν του δημάρχου στα ΜΜΕ, φαίνεται πως δεν πιάνει τόπο, και αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε ο ίδιος να έχει διαπιστώσει.
Οι αιτήσεις προς τους αρμόδιους φορείς, επίσης δεν πιάνουν τόπο, γι αυτό και ο κ.Κονδύλης αντί να βγαίνει στα κανάλια και να διαμαρτύρεται, καλό θα ήταν να παρέμβει ουσιαστικά με προσωπική του πρωτοβουλία (με όποιο νομικό κόστος αυτή μπορεί να του επιφέρει) να λύσει αμέσως το πρόβλημα το οποίο προκαλεί τεράστια ανασφάλεια στον κόσμο και “εκθέτει τον δήμο σε χιλιάδες τουρίστες”, όπως ο ίδιος δήλωσε.
Είναι πολυτιμότερο λοιπόν κ.Δήμαρχε να παρέμβετε ουσιαστικά, παρακάμπτοντας νομικά η άλλου είδους κολλήματα και να αποκαταστήσετε τη ζημιά, διαφυλάσσοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο την ασφάλεια των πολιτών, παρά να αρκείστε στη δύναμη της δημοσιότητας, που εν προκειμένω δείχνει να μην έχει καμία… δυναμική. Επίσης οι δημόσιες δηλώσεις σας θυμίζουν έντονα δηλώσεις αντιπολιτευτικού χαρακτήρα που προέρχονται από στέλεχος της Ν.Δ, παρά ουσιαστικής παρέμβασης.Εκτός κι αν πήρατε το πολυπόθητο “χρίσμα” που τόσο επιθυμείτε, όπως διατυμπανίζουν κύκλοι του στενού σου περιβάλλοντος, από τον κ.Μητσοτάκη και προσπαθείτε έτσι να του το ανταπωδώσετε;;; Εμείς απλά ρωτάμε…
Πατήστε εδω και δέιτε τι δήλωσε πρόσφατα στον Σκάι ο δήμαρχος Αλίμου
«Είμαστε δίπλα στη μεγαλύτερη μαρίνα της Ελλάδας, περνούν χιλιάδες τουρίστες καθημερινά και
βλέπουν τα χάλια του Ελληνικού Δημοσίου» είπε ο δήμαρχος
«Τους παρακαλάμε να μας δώσουν το «οκ» για να επισκευάσουμε την τρύπα, με δικά μας χρήματα και
δική μας μελέτη και δεν μας δίνουν την άδεια.. Από τον περασμένο Μάιο η κατάσταση χειροτερεύει,
ζητάμε να δούμε την υφυπουργό Οικονομικών την κ.Παπανάτσιου ή κάποιον συνεργάτη της (την
ευθύνη για τον παραλιακό πεζόδρομο τον έχει η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου που υπάγεται στο
Υπουργείο Οικονομικών) και αντιμετωπίζουμε μια απαξίωση πρωτόγνωρη.
Μας λένε κάντε γραπτό αίτημα, στέλνουμε γραπτά αιτήματα με φόρμες αλλά δεν παίρνουμε ποτέ
απάντηση. Ο χώρος είναι του ελληνικού Δημοσίου, έχουν ευθύνη για αυτά τα χάλια εδώ και τους λέμε
να τους κάνουμε δώρο την επισκευή και δεν μας λένε ούτε όχι αλλά ούτε ναι.
Είναι τρία χρόνια που υπάρχει αυτή κατάσταση, υπήρχε μια τρύπα την κλείσαμε και τώρα άνοιξε
δίπλα και άλλη»

 

 

 

Δείτε ακόμα

Υποχρεωτική συνεπιμέλεια, η ανακοίνωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Η κυβέρνηση προωθεί μια σημαντική ανατροπή στο οικογενειακό δίκαιο, προβάλλοντας ως αιτιολογική βάση μεταξύ άλλων …