Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ανακοίνωση “ΜΕ.Τ.Α” Δ. Αλίμου για το εργατικό δυστύχημα με θύμα 52χρονο οδηγό απορριμματοφόρου

Σας παραθέτουμε επιστολή που λάβαμε στο fb του notosvoice.gr από την κυρία Αναστασία Παπαχρήστου του “ΜΕ.Τ.Α” και αφορά στον θάνατο του 52χρονου οδηγού απορριμματοφόρου του δήμου Αλίμου.

“Σήμερα το πρωί, Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, συνέβη θανατηφόρο ατύχημα σε συνάδελφο από τον Δήμο Αλίμου, πατέρα τεσσάρων παιδιών, όταν το όχημα που οδηγούσε ανατράπηκε.

Έχουμε πολλές φορές καταγγείλει στο παρελθόν την σκληρή, αυταρχική και ανάλγητη στάση της Διοίκησης του Δήμου Αλίμου απέναντι στους εργαζόμενους. Η συνεχής εντατικοποίηση της εργασίας οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού για την οποία και η τωρινή Διοίκηση ευθύνεται, γιατί έχοντας στο νου της την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας της Καθαριότητας, σκόπιμα καθυστέρησε τις διαδικασίες και δεν συμμετείχε στην προκήρυξη (3Κ) μόνιμων θέσεων.

Η ανεπαρκής και ελλιπής συντήρηση του πεπαλαιωμένου μηχανικού εξοπλισμού για λόγους οικονομίας, η μη χορήγηση Ατομικών Μέσων Προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς ή τουλάχιστον των κατάλληλων είναι οι συγκεκριμένες αιτίες που οδηγούν τους συναδέλφους μας στον τραυματισμό αλλά και στον θάνατο.

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες συμπιέζουν το κόστος της εργασίας για δημοσιονομικά οφέλη και προκειμένου να πετύχει τα αιματηρά πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα, αδιαφορώντας προκλητικά αν αυτό καταργεί δικαιώματα των εργαζομένων, τους οδηγεί στην εξαθλίωση, αλλά πρωτίστως κοστίζει την ίδια τους την ζωή.

Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου που έχασε την ζωή του κατά την ώρα της εργασίας μετά το τραγικό δυστύχημα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη σταματήσουν να αγωνίζονται και να αντιστέκονται μέχρι να εξαλειφθεί και το τελευταίο ατύχημα-θανατηφόρο δυστύχημα που μακραίνει τη λίστα των νεκρών και τραυματισμένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να σταματήσουμε να πληρώνουμε τον φόρο αίματος που πλουτίζει το κεφάλαιο.”

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …