Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024

Αλλοίωση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου – Πού πήγε η νομιμότητα κ. Γαρυφαλάκη της NESTLE;;;

O κ.Γαρυφαλάκης είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου.Αντικατέστησε την πρώην πρόεδρο και δημοτική σύμβουλο του Ανδρέα Κονδύλη,κα Μπρουτζοπούλου Παναγιώτα.

Αλιεύσαμε από το διαδίκτυο ένα ρεπορτάζ το οποίο αν όντως ισχύει, τότε θα πρέπει να ασχοληθούν με τη συγκεκριμένη υπόθεση οι αρμόδιες αρχές και λέμε να ασχοληθούν, γιατί αν ισχύει (επαναλαμβάνουμε) κάτι τέτοιο, πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση παράβασης καθήκοντος!

Εμείς πάντως εκτός του ότι ο κ.Γαρυφαλάκης είναι στέλεχος της πολυεθνικής εταιρείας NESTLE, δε γνωρίζουμε το κατά πόσο ο πρόεδρος του Δ.Σ παρέκαμψε τον κανονισμό και με παράτυπες διαδικασίες, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει δημοσίως η αντιπολίτευση, κατάφερε να αλλοιώσει απόφαση Δ.Σ.

Διαβάστε το άρθρο που σχεδόν κανένα τοπικό μέσο δε δημοσίευσε.Γιατί άραγε;;;

“Σε σοβαρή αλλοίωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, με την οποία ορίζονται τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει προβεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Γαρυφαλάκης.

Άγνωστο πώς, ο αντιπρόεδρος που προτάθηκε και ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο στις 13/3/2017 αντικαταστάθηκε από ένα άλλο, αναπληρωματικό μέλος με ταυτόχρονη αλλαγή και άλλων τακτικών και αναπληρωματικών μελών. Αξίζει να αναφερθεί ότι η θέση του αντιπροέδρου είναι έμμισθη (180 ευρώ μηνιαίως) και ότι ο δημοτικός σύμβουλος που προτάθηκε από τον δήμαρχο δεν θα ελάμβανε την αποζημίωση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου.

Επιπλέον, παρότι η νομοθεσία προβλέπει τον ορισμό εκπροσώπου μαθητών, αυτό δεν έγινε. Έτσι η πλειοψηφία εξασφάλισε εννέα αντί για οκτώ εκπροσώπους!

4

Η προχθεσινή (28/3/2017), πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής αναβλήθηκε μετά την παρέμβαση μελών του. Η εκπρόσωπος της δημοτικής μας κίνησης, Αγγ. Τσάτση, ζητώντας να μιλήσει για τη σοβαρή παραποίηση του πρακτικού και για τις παραλείψεις, δέχθηκε σκαιά επίθεση από την πρόεδρο και αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, κ. Δώρα Σύρμα, η οποία δεν της επέτρεψε να μιλήσει. “Απαντούσε”, μάλιστα, η κ. Σύρμα σε αυτό που επρόκειτο να πει η κ. Τσάτση, πριν καν εκείνη τοποθετηθεί!

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Γαρυφαλάκης, φέρει ακέραιη την ευθύνη για την αλλοίωση της απόφασης και για τη μη επικύρωση των αλλαγών. Αν και υπήρχε η δυνατότητα να επικυρωθεί η αλλαγή της απόφασης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (24/3/2017), οι διοικούντες τον Δήμο μας δεν δίστασαν να αδιαφορήσουν για τον τρόπο με τον οποίο ορίζεται νόμιμα και δημοκρατικά η Σχολική Επιτροπή.

Συνεχίζουν να θεωρούν ότι μπορούν να διοικούν χωρίς έλεγχο και χωρίς λογοδοσία σε κανέναν!

Πηγή: “Άνω Κάτω στο Καλαμάκι”

ΥΣ: Το ρεπορτάζ έχει δημοσιοποιηθεί στο σάιτ “Άνω Κάτω στο Καλαμάκι” και αποτελεί προιόν αναπαραγωγής.

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …