Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

«Αλλάζουμε μαζί την πόλη μας». Πρόσκληση για Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι ,

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης (πληθ. 51.356 το 2011) είναι ένας από τους 66 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, βρίσκεται σε μια κομβική θέση του μητροπολιτικού οδικού δικτύου και αποτελεί έναν πόλο υπέρ τοπικής σημασίας στη Νότια Αθήνα.Το Σ.Β.Α.Κ. αντιμετωπίζει τα ζητήματα της αστικής κινητικότητας σε συνάρτηση με τις χρήσεις γης, το αστικό πράσινο, την οργάνωση των οικονομικών δραστηριοτήτων, τις αστικές υποδομές, τη ενεργειακή απόδοση της πόλης, καθώς και την καθημερινότητα των κατοίκων, των εργαζομένων και των επισκεπτών. Ταυτόχρονα δίνει έμφαση σε ζητήματα ασφάλειας, πρόσβασης σε εμπορεύματα και υπηρεσίες, αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του θορύβου, μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και της κατανάλωσης ενέργειας και άμβλυνσης των συγκρούσεων των χρήσεων γης.

Σε αυτό το πλαίσιο, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στη Δημόσια Διαβούλευση για την διαμόρφωση των τελικών μέτρων παρέμβασης του ΣΒΑΚ Ελληνικού – Αργυρούπολης, την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18.00 , στην Αίθουσα του Συνεδριακού μας Κέντρου ‘ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ'(Λ. Κύπρου 68, Αργυρούπολη ).

Θα παρουσιαστούν τρία εναλλακτικά σενάρια προτάσεων. Στα σενάρια αυτά περιγράφονται μέτρα και παρεμβάσεις για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στον Δήμο.

‘Αλλάζουμε μαζί την πόλη μας’και η συνάντηση μας είναι σημαντική ώστε μέσα από την διαλογική διαδικασία να επιτευχθεί η βέλτιστη δημιουργία του στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Ελληνικού –Αργυρούπολης.

Δείτε ακόμα

OPEN DOOR RUN από την Πόρτα Ανοιχτή

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή διοργανώνει για 4η φορά τον φιλανθρωπικό αγώνα OPEN DOOR RUN, …