Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Αίσχος! 12 Στελέχη της ομογένειας της Β.Ηπείρου ανακρίνονται στην αστυνομία Αργυροκάστρου

Δώδεκα είναι τελικά τα άτομα, τα οποία έχουν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου από τις αλβανικές αστυνομικές αρχές, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες .

Ανάμεσά τους, κορυφαία στελέχη της ομογένειας στη Βόρεια Ηπειρο.

Πρόκειται για τους Μπάμπη Καραθάνο- Πρόεδρο Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Θωμά Στέφο Πρώην μέλος Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΌΝΟΙΑ ,Χρήστο Ντούτση- πρώην Έπαρχο Άνω Δρόπολης, Αντρέα Κούρτη, Σύμβουλο Δήμου Ηλιούπολης.

Τα άτομα αυτά, ανέφερε, έχουν προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων και διευκρίνισε πως σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ώρες.

Εως αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τις αλβανικές αρχές για το λόγο της προσαγωγής τους.

Νωρίτερα,  Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, σε επικοινωνία του με τον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι ο ίδιος κι ακόμη τέσσερα άτομα, ειναι υπό περιορισμό στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου, δίχως όπως είπε να του έχουν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους έχει προσαχθεί εκεί ούτε εάν πρόκειται για προσαγωγή του ή για σύλληψή του απο τις αλβανικές Αρχές.

Την δια στιγμή τοπικά μέσα ενημέρωσης, έκαναν λόγο για πάνω από 20 άτομα μέχρι στιγμής τα οποία κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου. Μάλιστα, δίνουν και τα ονόματα ορισμένων εκ των προσαχθέντων. Πρόκειται για τους Ηλία Θάνο, Κωνσταντίνο Γκιζέλη, Πύρρο Παναγιώτη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με το τέλος της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, η αλβανική αστυνομία προχωρά σε συλλήψεις ατόμων που είχαν έλθει για την κηδεία και αποχωρούσαν για την Ελλάδα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών και πολιτευτής της ΝΔ Μπάμπης Καραθάνος, στελέχη της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, δημοτικός σύμβουλο του Δήμου Ηλιούπολης, ένας νεαρός που φορούσε μπλούζα που εικόνιζε… ένα άρμα μάχης, ένας άλλος νεαρός που είχε στις αποσκευές του… μεγάλη ελληνική σημαία.

Στις πρώτες πρωινές ώρες κατά την είσοδο στην Αλβανία είχε κρατηθεί επί δίωρο η Κυπρία ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους καθώς και Βορειοηπειρώτες που ασχολούνται με τα κοινά. Επίσης ο Μπάμπης Καραθάνος. ο οποίος είχε τεθεί στην διάθεση των αλβανικών ΜΜΕ, τα οποία τον παρουσίαζαν ως τον Έλληνα εξτρεμιστή.

Η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …