Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

“Έξω” και ο Αρ. Φλώρος του σκανδάλου Energa – Πρόκληση για την κοινωνία η αποφυλάκισή του

Εκτός φυλακής βρίσκεται επικαλούμενος λόγους υγείας ο Αριστείδης (Άρης) Φλώρος, ένας από τους καταδικασμένους για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power, ο οποίος εξέτιε στη φυλακή ποινή κάθειρξης 21 ετών για κατηγορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο 39χρονος επιχειρηματίας αποφυλακίστηκε καθώς έγινε δεκτή η σχετική αίτηση αποφυλάκισης του (σ.σ. στο παρελθόν είχαν απορριφθεί αιτήσεις του αναστολής εκτέλεσης της ποινής) ενώ διαγνώστηκε ποσοστό αναπηρίας άνω του 65% και ειδικότερα φέρεται να αντιμετωπίζει κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα και εξ αυτού έγινε δεκτή η σχετική αίτηση αποφυλάκισής του.

Ο Αρ. Φλώρος είχε καταδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2017, σε πρώτο βαθμό, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε κάθειρξη 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power έχουν καταδικαστεί επίσης ο πατέρας του, Αχιλλέας Φλώρος, σε ποινή κάθειρξης 14 ετών κατά συγχώνευση και χρηματική ποινή 1.000.000 ευρώ για τα ίδια αδικήματα, ενώ ο Βασίλης Μηλιώνης σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, (Βασίλης Μηλιώνης και Άρης Φλώρος) εισέπρατταν τα χρήματα από το λεγόμενο «χαράτσι» στα ακίνητα, ωστόσο δεν το κατέβαλαν ποτέ, ως όφειλαν, στο ελληνικό Δημόσιο.

Επιπλέον, ο Αρ. Φλώρος τον περασμένο Μάρτιο κρίθηκε ένοχος μαζί με δύο βαρυποινίτες Αλβανούς για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη. Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας η οποία έκρινε πως επρόκειτο για πληρωμένο συμβόλαιο εξαιτίας της διένεξης ανάμεσα σε ΛΑΓΗΕ και Energa. Οι δύο βαρυποινίτες κατά την ανάκριση είχαν υποδείξει τον επιχειρηματία ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ.

Πρόκειται για τους ίδιους Αλβανούς κακοποιούς που φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο Αρ. Φλώρος σε αίτηση αναστολής της ποινής του που είχε καταθέσει τον Ιούλιο του 2017 είχε υποστηρίξει πως σύμφωνα με τη διάγνωση του γιατρού των φυλακών πάσχει από αυτοκτονικό ιδεασμό. Αυτή η αίτηση είχε απορριφθεί, όπως και άλλες αιτήσεις αναστολής της ποινής.

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …