Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Ðáñïõóßáóç ôïõ ðñïãñÜììáôïò ôïõ õðïøçößïõ ãéá ôïí äÞìï ôçò ÁèÞíáò Ðáýëïõ ÃåñïõëÜíïõ, ÄåõôÝñá 13 ÌÜç 2019. (EUROKINISSI/ ÃÉÙÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Ένα συνέδριο που οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στην “Ποταμοποίησή” του. Δεν του αξίζει

Απάντηση στην Φώφη Γεννηματά έδωσε ο Παύλος Γερουλάνος με την ομιλία του στη στην Ολομέλεια ΚΟΕΣ ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων στις τελευταίες δημοτικές εκλογές  χαρακτήρισε την πρόταση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως “διεκπεραιωτική”:

«Να υπηρετήσουμε μια γραφειοκρατική υποσημείωση στη μεγάλη ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης. Να επεκτείνουμε τη θητεία της Προέδρου ώστε να παραμείνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ όσο είναι αρχηγός του ΚΙΝΑΛ. Και να το κάνουμε γρήγορα ώστε να μην, όπως λένε, δοθεί έδαφος στην εσωστρέφεια. Είμαι εδώ για να σας πω ότι ο ρόλος μας είναι μεγαλύτερος».

Ο κ. Γερουλάνος αντιπαρήλθε τα λεγόμενα της κυρίας Γεννηματά περί «στρατηγικής επιλογής» λέγοντας πως

«το ΠΑΣΟΚ έχει σήμερα πνιγεί στην ασφυκτική αγκαλιά του ΚΙΝΑΛ. Ένα κόμμα που δεν ξεκίνησε με γνώμονα τις ανάγκες του Έλληνα, αλλά για τις ανάγκες μερικών λεγόμενων “πρωτοκλασάτων” να διεκδικήσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ χωρίς να δεσμεύονται από το όραμα, τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ».

ο κ. Γερουλάνος συνεχίζοντας την κριτική του προς την κυρία Γεννηματά ανέφερε:

«Για να χτίσουμε αυτό το ΠΑΣΟΚ χρειαζόμαστε ένα συνέδριο πολιτικό. Ένα συνέδριο που θα κάνει πάλι το ΠΑΣΟΚ δυνατό, πατριωτικό, ανθρωποκεντρικό, σοσιαλιστικό. Πραγματικά δημοκρατικό. Και σε ένα τέτοιο συνέδριο είναι πολλοί από εμάς που θα δεχόντουσαν να παραταθεί η θητεία της Προέδρου. Αντί για αυτό μας ζητούν ένα συνέδριο που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ σφραγίδα. Που θα το αδρανοποιήσει. Που θα αφαιρέσει και το τελευταίο οξυγόνο από τον μόνο φορέα που γνωρίζω που έχει τη δυνατότητα να είναι όλα τα παραπάνω για να υπηρετήσει τις ανάγκες των Ελλήνων. Ένα συνέδριο που οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στην “Ποταμοποίησή” του. Δεν του αξίζει».

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …