Τρίτη , 23 Απριλίου 2024

Ένα ασημένιο και ένα χάλκινο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP

Σε ένα πολύ δύσκολο από αγωνιστικής πλευράς στίβο, στο Τσινγκντάο της Κίνας, κατέκτησε τα πρώτα του μετάλλια από παγκόσμιο πρωτάθλημα το ελληνικό SUP. Η διοργάνωση άρχισε σήμερα και δύο αθλήτριές μας, η Πέννυ Τσαούτου και η Εύη Τσίρου, ανέβηκαν στο βάθρο στο αγώνισμα των μεγάλων αποστάσεων καθώς κατέκτησαν ένα ασημένιο και ένα χάλκινο, στις ηλικιακές τους κατηγορίες.

Το Τσινγκντάο είναι γνωστό στον κόσμο της ελληνικής ιστιοπλοΐας, καθώς εκεί διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008. Τώρα θα γίνει γνωστό και στους φίλους του SUP.

Για πρώτη φορά μία ελληνική αποστολή πήρε μέρος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP και η Πέννυ Τσαούτου ήρθε δεύτερη στην ηλικιακή κατηγορία 40+ ετών (01:26.34.36),ενώ η Εύη Τσίρου (01:39.12.63) ήταν 3η στην κατηγορία 50+.

«Ήταν δύσκολος αγώνας, λόγω του πλάγιου αέρα σε αρκετά σημεία της διαδρομής και του περίεργου κυματισμού. Στον Βόλο όμως όπου προπονούμαι αντιμετωπίζω συχνά αντίστοιχες συνθήκες. Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία. Ασχολούμαι μόνο 1,5 χρόνο με το άθλημα και κάθε αγώνας για εμένα αποτελεί ακόμη ένα μάθημα», δήλωσε η Πέννυ Τσαούτου.

Στους άνδρες αγωνίστηκε ο Γιώργος Φράγκος. Σε αυτή την κατηγορία η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, όπως και ο ανταγωνισμός. Ο πρωταθλητής της ιστιοσανίδας και του SUP προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις, αλλά ένας τραυματισμός στη μέση δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από τη 18η θέση (1:52.54.52).

«Ο στόχος μου ήταν να τερματίσω μέσα στην πρώτη εικοσάδα και τα κατάφερα. Δυστυχώς, το πρόβλημα με τη μέση μου δεν με άφησε να διεκδικήσω μία καλύτερη θέση», τόνισε ο πρωταθλητής μας.

Αύριο θα πάρουν μέρος στα σπριντ οι Νίκος Συρίγος, Φαίδων Δούκας, Κωνσταντίνα Κονταρίνη, Πέννυ Τσαούτου, Δήμητρα Τσώνη και Εύη Τσίρου και στις 27 Οκτωβρίου στην Technical Race θα συμμετέχουν όλοι οι προαναφερόμενοι αθλητές και αθλήτριες της εθνικής ομάδας όπως και ο Τάσος Τσούρης, επίσης μέλος της εθνικής ομάδας.

Με την ελληνική αποστολή βρίσκονται στην Κίνα και οι διαιτητές Στέφανος Σίνης και Σωτήρης Νώτας όπου παρακολουθούν σεμινάριο για διεθνείς διαιτητές.

Δείτε ακόμα

«Χρυσός» στη Μελβούρνη ο Πετρούνιας – Όλο και πιο κοντά οι Ολυμπιακοί Αγώνες!

Σπουδαίος Λευτέρης Πετρούνιας! Ο Έλληνας πρωταθλητής των κρίκων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο …