Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Έκτακτο: Νεκρός από την πυρκαγιά στο Νέο Βουτζά

Την ύπαρξη νεκρού στην περιοχή του Βουτζά επιβεβαίωσε ο πρόεδρος εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Οπως είπε ο κ. Γιώργος Μαθιόπουλος στον ΣΚΑΙ το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση για ένα απανθρακωμένο άτομο.

Αγνοούνται 10 αλλοδαποί σε βάρκα

Την ίδια ώρα, ο ΣΚΑΪ μετέδωσε ότι στο Μάτι, ομάδα 10 αλλοδαπών επάνω στον πανικό τους μπήκαν σε βάρκα με αποτέλεσμααυτή την ώρα να αγνοούνται. Το Λιμενικό διεξάγει έρευνες.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, είχε δηλώσει στον ΑΝΤ1: «Υπάρχουν νεκροί απο την φωτιά, ακόμη δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο αριθμός τους». Ο κ.Ευάγγελος Μπουρνούς, δίνοντας τραγική διάσταση στον πύρινο εφιάλτη που ζει η Αττική σήμερα!

Οι λέξεις του Δημάρχου έβγαιναν με δυσκολία, καθώς ενώ βρισκόταν «στον αέρα», ακούστηκε συνεργάτης του να τον ενημερώνει ότι υπάρχει κάποιος νεκρός, με τον Δήμαρχο να ρωτά «αν είναι “καμμένος;».

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος, με βαριά φωνή και εμφανή στενοχώρια συνέχισε την συνομιλία του λέγοντας ότι σίγουρα υπάρχουν νεκροί απο την φωτιά κι ότι ακόμη δεν μπορεί κανείς να πει πόσοι είναι αυτοί, στηριζόμενος προφανώς σε όλες τις πληροφορίες που έχει συλλέξει απο τα μέτωπα της φωτιάς που κατακαίει την περιοχή της ανατολικής Αττικής, σε ένα εξαιρετικά ευρύ μέτωπο.

Όπως είπε ο κ. Μπουρνούς, είδε ανθρώπους γεμάτους εγκαύματα να στέκονται στην άκρη του δρόμου περιμένοντας για βοήθεια, ενώ προσέθεσε ότι η καταστροφή απο την πύρινη λαίλαπα στην περιοχή είναι τεράστια, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 200 καμένα σπίτια.

Ο κ. Μπουρνούς επανέλαβε λίγο αργότερα στον ΣΚΑΪ: «Εχω δει μάλλον έναν νεκρό, είδα έναν άνθρωπο ακίνητο στο δρόμο στα δυτικά όρια του Δήμου» είπε ο κ. Μπουρνούς προσθέτοντας ότι είδε και αρκετούς με εγκαύματα.

Οπως είπε στον ΣΚΑΪ η φωτιά είναι μέσα στη Ραφήνα, και καίει ανεξέλεγκτη. « Η πυροσβεστική δεν επιχειρεί αλλά προσπαθεί να απεγκλωβίσει κατοίκους» είπε. Σύμφωνα με τον κ. Μπουρνούς υπάρχουν πάρα πολλοί εγκλωβισμένοι στην παραλία τόσο στο Μάτι όσο και στο Κόκκινο Λιμανάκι όπου έχουν καεί ολοσχερώς τα σπίτια, μαζί και το δικό του.

Εκπρόσωπος πυροσβεστικής: 6 τραυματίες με εγκαύματα

Η εκπρόσωπος του Συντινιστικού της Πυροσβεστικής που έκανε ενημέρωση λίγο πριν τις 21:30 δεν μίλησε για νεκρούς και έκανε λόγο για 6 τραυματίες από εγκαύματα. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι η χώρα μας υπέβαλε αίτημα για διεθνή συνδρομή στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Αρματαγωγό και πλωτά για τους εγκλωβισμένους στις παραλίες

Σύμφωνα με πηγές του υπ. Αμυνας, το ΓΕΕΘΑ αποδέχθηκε σχετικό αίτημα και επιστρατεύονται και πλοία του στρατού. Η φρεγάτα «Ελλη» και το αρματαγωγό «Ικαρία» μεταβαίνουν στο Ζούμπερι ώστε να συνδράμει το Λιμενικό στον απεγκλωβισμό των κατοίκων που κατέφυγαν στην παραλία για να προστατευτούν από τη φωτιά. Στο αρματαγωγό υπάρχουν και γιατροί για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Επιστρέφει εσπευσμένα ο Τσίπρας από τη Βοσνία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός που ενημερώθηκε για την κρισιμότητα της κατάστασης δεν θα παραστεί στην τελετή βράβευσής του και επιστρέφει στην Αθήνα με ειδική πτήση σήμερα το βράδυ. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι μόλις προσγειωθεί θα μεταβεί άμεσα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της πυροσβεστικής.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός από τη Βοσνία εξέφρασε τον προβληματισμό του, για τα παράλληλα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν στην Αττική τη Δευτέρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι ενημερώθηκε μόλις προσγειώθηκε στο Μόσταρ, της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης «ότι είναι σε εξέλιξη μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Αττική, με τρία παράλληλα πύρινα μέτωπα».

Σημείωσε ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς και πρόσθεσε ότι επιχειρούν όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

«Θέλω να πιστεύω ότι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες θα καταφέρουμε να κάνουμε ό,τι ανθρωπίνως δυνατό για να τεθούν υπό έλεγχο τα μέτωπα της φωτιάς», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, αλλά πρόσθεσε «Με προβληματίζουν οι παράλληλες εστίες, τόσο ανατολικά όσο και δυτικά της Αττικής».

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …