Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Άνοιξε η αυλαία του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου Γλυφάδας

Με δίωρη βαρυσήμαντη διάλεξη της διαπρεπούς βυζαντινολόγου Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ άνοιξε χθες η αυλαία του χειμερινού εξαμήνου διαλέξεων του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του δημοτικού κινηματοθέατρου «Μελίνα Μερκούρη», η κ. Αρβελέρ προσέγγισε με μοναδική ακρίβεια και με τον τρόπο που μόνο εκείνη γνωρίζει την Ιστορία αιώνων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην χιλιετία της βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Μετά το πέρας της ομιλίας της δέχθηκε μάλιστα και ερωτήσεις από το κοινό, που συμμετείχε ενεργά σε αυτή την πνευματική βραδιά.

«Μαζί με την ακαδημαϊκή γνώση, η παγκόσμιας εμβέλειας βυζαντινολόγος παρέδωσε, με το κέφι και τη ζωντάνια της, σε όλους μας μάθημα ζωής μέσα από μία διάλεξη που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

«Ήταν μεγάλη χαρά και εξαιρετική τιμή στην πρώτη ομιλία του Τομέα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΕΑΠ να βρίσκεται η εξέχουσα ιστορικός-βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ. Το πρόγραμμα του ΔΕΑΠ καταρτίστηκε με την αγαστή συνεργασία των μελών της Επιστημονικής και Συντονιστικής Επιτροπής. Συνεχίζουμε δυναμικά» σημείωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τη λειτουργία του θεσμού, Δρ. Ορέστης Τσάγκλας.

Στην εναρκτήρια αυτή εκδήλωση παρέστη σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του ΔΕΑΠ Δρ. Δήμητρα Μόσχου και Δρ. Όλγα Δοξοπούλου, καθώς και η Πρόεδρος Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Δήμητρα Φιλίππου.

Οι διαλέξεις συνεχίζονται κάθε Δευτέρα με πολύ σημαντικά θέματα.

Δείτε ακόμα

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στις διαλέξεις του Δημοτικού Πανεπιστημίου Γλυφάδας

Με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται η διάλεξη για την Τεχνητή Νοημοσύνη, που έχει προγραμματιστεί για την …