Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Άδοξη ήττα στο Μόναχο για Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός στο Μόναχο για περίπου 33 λεπτά, αλλά η έλλειψη συγκέντρωσης στο τελευταίο πεντάλεπτο, τα λάθη και κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση έφεραν μια άδοξη ήττα από την Μπάγερν με 82-85.

Ήταν η έκτη φετινή απώλεια των «ερυθρόλευκων» σε εννέα αγώνες, την ώρα που η γερμανική ομάδα επέστρεψε στις νίκες ύστερα από τρεις συνεχείς απώλειες και βελτίωσε το ρεκόρ της σε 4-5.

Όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που η πειραϊκή ομάδα προηγήθηκε με 12 πόντους στις αρχές της τελευταίας περιόδου, αλλά το τάχιστο φόρτωμά της με πέντε φάουλ, όπως είχε συμβεί και στην τρίτη περίοδο, την αποδυνάμωσε αμυντικά.

Κέρδος από το αποψινό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό ήταν ο Μπόλντγουιν, που άρπαξε την ευκαιρία και τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους, ενώ καλός σε οργάνωση και σκοράρισμα ήταν και ο Ρότσεστι.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 4-0 αλλά τα συνεχόμενα λάθη τους έφεραν την Μπάγερν στο +11 (17-6), στο έκτο λεπτό. Η άμυνα του Παπανικολάου και η είσοδος των Ρότσεστι – Μπόλντγουιν βελτίωσε την κατάσταση, ο Ολυμπιακός μείωσε στους τρεις πόντους (16-19) και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 23-17.

Οι Βαυαροί ξέφυγαν με 31-25, οι παίκτες του Κεμζούρα  μείωσαν στο 14΄ σε 33-31 και στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου οι «ερυθρόλευκοι» προσπέρασαν και έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά (44-43).

Με συγκέντρωση και σωστό παιχνίδι ο Ολυμπιακός έφτασε στο 61-50 στο 26΄ και διατήρησε μια απόσταση (63-55)  ως το 30ό λεπτό. Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στο +12 (67-55) στο πρώτο λεπτό της τέταρτης περιόδου, αλλά έχοντας στην «πλάτη» πέντε φάουλ στα πρώτα 2,5 λεπτά αποδυναμώθηκαν αμυντικά.

Η Μπάγερν μείωσε σε 65-69 στο 34΄ και με πόντους από τον Μπάρτελ πέρασε μπροστά (72-71) στο 37΄, για να κάνει ένα αντιαθλητικό φάουλ ο Πρίντεζης στον Λο (σε λάθος πάσα του Μιλουτίνοφ), που με τους 2 πόντους και το τρίποντο στην επίθεση που ακολούθησε έκρινε το παιχνίδι.

Δείτε ακόμα

«Χρυσός» στη Μελβούρνη ο Πετρούνιας – Όλο και πιο κοντά οι Ολυμπιακοί Αγώνες!

Σπουδαίος Λευτέρης Πετρούνιας! Ο Έλληνας πρωταθλητής των κρίκων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο …