Τετάρτη , 5 Οκτωβρίου 2022
Αρχική / Αθλητικά / Χιλιάδες Αθηναίοι στο γύρο ενάντια στον καρκίνο του μαστού – Greece Race for the Cure

Χιλιάδες Αθηναίοι στο γύρο ενάντια στον καρκίνο του μαστού – Greece Race for the Cure

Χιλιάδες Αθηναίοι συμμετείχαν στον 11ος αγώνα “Greece Race for the Cure- Άλμα Ζωής” στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο αγώνας, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση – ανάμεσα σε 140 – που πραγματοποιούνται παγκοσμίως, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και την ενδυνάμωση των ασθενών.

Πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” σε ετήσια βάση, την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με την έγκριση της αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας σχημάτισαν παρέες και σήμερα έτρεξαν ή περπάτησαν στην Αθήνα με τη γιορτή να επικεντρώνεται στο Ζάππειο. Εκτιμάται πως φέτος συμμετείχαν πάνω από 30.000 άνθρωποι ενώ από τα καθαρά έσοδα του αγώνα χρηματοδοτούνται κάθε χρόνο προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» για την ευαισθητοποίηση του κοινού, την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και την υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο μαστού.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έδωσειτο σήμα της εκκίνησης στον αγώνα δρόμου 5 χλμ  “Greece Race for the Cure”, και καλωσορίζοντας τους χιλιάδες συμμετέχοντες χαρακτήρισε την ημέρα μια «γιορτή για την υγεία, την ενημέρωση, μα πάνω απ’όλα, την πρόληψη». « Είναι μια γιορτή για κάθε γυναίκα που κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο του μαστού. Αλλά και ένα μήνυμα για να μη χαθεί ποτέ πια καμία γυναίκα από καρκίνο του μαστού. Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε για την πρόληψη. Για όσα πρέπει να κάνουμε πριν, για να μη φτάσουμε στο μετά«, είπε.

«Σας καλώ λοιπόν όλους, να γιορτάσουμε μαζί για το πολυτιμότερο αγαθό, τη ζωή. Τη ζωή μας. Να την αγαπήσουμε και να τη σεβαστούμε. Να κάνουμε όλοι ότι περνάει από το χέρι μας σε μία κοινωνία που θα προλαμβάνει , που θα ενημερώνει και θα ενημερώνεται. Σε μία υγιή κοινωνία. Σε αυτή την κοινή προσπάθεια, είμαστε όλοι μαζί. Και όταν είμαστε όλοι μαζί, ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί».

Δείτε ακόμα

Κορονοϊός: 1.222 νέα κρούσματα – 300 διασωληνωμένοι – 26 νεκροί

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, 1222 νέα κρούσματα του κορονοϊού, εκ των οποίων 8 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.