Τρίτη , 16 Απριλίου 2024

Το facebook εγκαλείται για discrimination μέσω του ad targeting

Ενώπιων των δικαστικών αρχών των ΗΠΑ οδηγείται για μια ακόμη φορά το Facebook,

αυτή τη φορά επειδή επιτρέπει σε διαφημιζόμενους από τον κλάδο των οικονομικών υπηρεσιών να αποκλείουν από τις διαφημίσεις τους γυναίκες και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Η ομαδική αγωγή που κατατέθηκε υποστηρίζει ότι η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στους οικονομικούς οργανισμούς να στοχεύουν δυνητικούς πελάτες ανά ηλικία και φύλο, περιορίζοντας έτσι την προβολή των υπηρεσιών τους σε ορισμένες δημογραφικές ομάδες.

Η υπόθεση εμφανίζεται λίγους μήνες αφού το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι θα βελτίωνε το σύστημα στόχευσης, έπειτα από μηνύσεις από οργανώσεις προστασίας δικαιωμάτων, σύμφωνα με τις οποίες εργοδότες, ιδιοκτήτες σπιτιών και οικονομικοί φορείς προέβαιναν σε διακρίσεις όταν δημοσίευαν αγγελίες για δουλειά, στέγαση και δάνεια.

Ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση εναντίον του Facebook σχολίασε σχετικά:

«Είναι σαν η General Motors να αρνείται να προσφέρει σε γυναίκες ή ηλικιωμένους τα ιδια χαρακτηριστικά σε ένα αυτοκίνητο με αυτά που προσφέρει σε άντρες και νεότερα άτομα».

Το Facebook δήλωσε ότι εξετάζει την καταγγελία και προσέθεσε ότι οι πολιτικές του έχουν «εδώ και καιρό απαγορεύσει τις διακρίσεις».

Πηγή: Marketingweek.com

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …