Παρασκευή , 3 Ιουλίου 2020
Αρχική / Στα Νότια / Δάφνη - Υμηττός / Στο Πολυχώρο «Αστεριών Δράσεις» με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

Στο Πολυχώρο «Αστεριών Δράσεις» με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, ο επικεφαλής της παράταξης Δάφνης – Υμηττού Πόλη Φωτεινή Γιώργος Δαουλάρης και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ντίνος  φιλοξενήθηκαν για αρκετές ώρες στον Πολυχώρο & Κέντρο Θεραπειών «Αστεριών Δράσεις», που εδρεύει στη Δημοτική Κοινότητα Δάφνης. Στον ίδιο χώρο παρευρέθηκε και ο βουλευτής Νοτίου τομέα Β΄ Αθηνών, Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης, που έχει δώσει δείγματα ευαισθησίας σε αυτόν τον τομέα.

Ο Πολυχώρος «Αστεριών Δράσεις» συμβάλλει με ένα πρόγραμμα ειδικής αγωγής στο να επιτύχουν παιδιά, έφηβοι και ενήλικες με ειδικές ανάγκες να ενταχθούν πιο ουσιαστικά σε κοινωνικά προγράμματα και δράσεις είτε ψυχαγωγίας είτε επιμόρφωσης.

Η Επιστημονική υπεύθυνη κα Λιναράκη Κλειώ, ψυχολόγος, ειδική παιδαγωγός μαζί με συνεργάτες του Πολυχώρου «Αστεριών Δράσεις» ενημέρωσε τους επισκέπτες από τον δήμο και από το κοινοβούλιο για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά και τα εμπόδια που βρίσκουν από τον Κράτος ακόμα και από το Δήμο που εδρεύουν.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που ανέβασε σε social media λογαριασμό της η παράταξη Πόλη Φωτεινή, ήταν για μία ακόμα φορά εκεί σε μια ημέρα αφιερωμένη στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, γιατί πιστεύει πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι κοντά τους στις οικογένειες τους που καθημερινά παλεύουν να ξεπεράσουν όρια όπως και σε όσους βοηθούν στην καλύτερη ανάπτυξη αυτών, με οποιοδήποτε τρόπο.

Και συνεχίζει, αναφέροντας ότι δυστυχώς, ο Δήμος Δάφνης Υμηττού, όχι μόνο δεν κάνει τα στοιχειώδη για να στηρίξει όπως θα έπρεπε τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά συχνά αποτελεί και τροχοπέδη σε απλά και αυτονόητα ζητούμενά τους.

Ως δημοτική παράταξη δεσμευθήκαμε απέναντί τους να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ανοίξουμε το δρόμο, ώστε τα άτομα με ειδικές ανάγκες, να έρθουν πιο κοντά στην κοινωνία.

Γιατί, χρήζουν στήριξης και βοήθειας από όλους μας, για να έχουν, όπως όλοι μας, ισάξια δικαιώματα καλύτερης ζωής στο Δήμο μας.

asteria.edu.gr 

polifoteini

Δείτε ακόμα

Βρετανία: Αίρεται από 10 Ιουλίου η υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες – Σήμερα η ανακοίνωση του καταλόγου των χωρών

Το Καράκας ακύρωσε την απέλαση της πρέσβειρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βενεζουέλα, αλλά αναμένει «χειρονομίες» …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *