Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ήταν καλύτερος, έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής. Οι φιλοξενούμενοι κόντρα στη ροή του αγώνα άνοιξαν το σκορ με τον Ignason στο 27′, αλλά ο Βαλμπουενά με πέναλτι, που κέρδισε ο Ποντένσε, έγραψε το τελικό 1-1 στο 64′. Οι δύο ομάδες με την ισοπαλία αυτή συνέχισαν να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο κ. Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τον Σα κάτω από τα δοκάρια και τους Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλο και Τσιμίκα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Μπουχαλάκης και Γκιλιέρμε ήταν τα αμυντικά χαφ με τους Ποντένσε, Μασούρα στα άκρα και τον Βαλμπουενά πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο εννιά δευτερόλεπτα για να απειλήσει για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός στο ματς. Το λάθος του Zivkovic προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Βαλμπουενά με μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Πέντε λεπτά αργότερα ο Γάλλος είχε και δεύτερη τελική, αυτή τη φορά με ανάποδο ψαλίδι, ωστόσο αστόχησε για λίγα εκατοστά. Η ομάδα μας συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί από τα πλάγια να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Στο 19′ ο Γκιλιέρμε επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, με την «στρογγυλή θεά» να φεύγει άουτ.

Ο ΠΑΟΚ μέχρι το 29′ δεν είχε εμφανιστεί επιθετικά, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ από στημένη φάση με τον Ignason. Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να κερδίσουν κάθε δευτερόλεπτο είτε με καθυστερήσεις, είτε σταματώντας τους παίκτες του κ. Μαρτίνς με φάουλ.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού στο 39′ πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή βάζοντας στο ματς τον Σουντανί αντί του Μασούρα, μετατρέποντας έτσι το 4-2-3-1 σε 4-4-2. Ο Αλγερινός έχασε την πρώτη του ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 45′ με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά.

Με το πόδι στο γκάζι μπήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος πιέζοντας για την ισοφάριση. Στο 50′ ο El Kaddouri βρήκε από πίσω τον Ποντένσε μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής λανθασμένα έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Γιαννούλης, πάτησε τον Ποντένσε. Στο 55′ ο Βαλμπουενά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πάνω μέρος του δοκαριού και στο επόμενο λεπτό ο Zivkovic μπλόκαρε το συρτό σουτ που επιχείρησε ο Σουντανί από τα δεξιά της περιοχής.

Η ασφυκτική πίεση που ασκούσε η ομάδα μας στην άμυνα του ΠΑΟΚ μετουσιώθηκε σε γκολ στο 64′. Ο Γιαννούλης ανέτρεψε τον Ποντένσε στην περιοχή, αυτή τη φορά δόθηκε το πέναλτι και ο Βαλμπουενά ευστοχώντας από την άσπρη βούλα έκανε το 1-1. Ωστόσο ο Γάλλος αμέσως μετά αντικαταστάθηκε από τον Γκερέρο, λόγω ενοχλήσεων.

Ο Ολυμπιακός είχε επιβάλλει πλήρως το ρυθμό του και στο 69′ ο Σουντανί πρόλαβε την έξοδο του Zivkovic, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων χρειάστηκε να επέμβει δύο φορές στο 73′ προκειμένου να κρατήσει το σκορ στο 1-1. Ακόμα πιο δύσκολη η επέμβαση που πραγματοποίησε στο 79′, όταν ενστικτωδώς έδιωξε σε κόρνερ την προβολή του Ελ Αραμπί.

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό με τον ΠΑΟΚ να έχει τη δεύτερη του τελική στο δεύτερο μέρος με τον Πέλκα στο 85′ και τον Γκερέρο να… απαντάει στο 87′. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ήταν η σειρά του Ελ Αραμπί να αγγίξει την ολική ανατροπή, με την «στρογγυλή θεά» να φεύγει πάνω από το δοκάρι. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα και έτσι οι δύο ομάδες πρόσθεσαν ένα βαθμό στη φετινή τους συγκομιδή.

Δείτε ακόμα

«Χρυσός» στη Μελβούρνη ο Πετρούνιας – Όλο και πιο κοντά οι Ολυμπιακοί Αγώνες!

Σπουδαίος Λευτέρης Πετρούνιας! Ο Έλληνας πρωταθλητής των κρίκων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο …