Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Καιρός : Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική – Σάρωσε η κακοκαιρία τη Δυτική Ελλάδα

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια από την κακοκαιρία, κυρίως στα βόρεια και τα νότια της Αττικής.


Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αθήνα το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς η κακοκαιρία που «σαρώνει» τη χώρα βρέθηκε και στην πρωτεύουσα.

Η καταιγίδα ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, με τις βροντές να παίρνουν τη θέση του πρωινού ήλιου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την καταιγίδα:

«Στο κόκκινο» η κίνηση στους δρόμους του λεκανοπεδίου

Εξαιτίας της καταιγίδας οι ταχύτητες των οχημάτων είναι χαμηλές και ήδη παρατηρούνται προβλήματα στην κυκλοφορία.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ήδη προβλήματα σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Μεσολόγγι: Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα

Προβλήματα, κυρίως σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Δυτική Ελλάδα.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στην κοινότητα Λεσίνι, ενώ έκλεισε για λίγη ώρα η παλαιά εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του 48ου χιλιομέτρου, κοντά στο Χαλίκι.

Επίσης, μικρότερα προβλήματα έχουν προκληθεί και στις περιοχές Νεοχώρι και Κατοχή.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη μηχανήματα εργάζονται συνεχώς, ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και πυροσβεστικές δυνάμεις για απαντλήσεις υδάτων.

Προβλήματα και στην Κέρκυρα

Προβλήματα από την κακοκαιρία υπήρξαν και στην Κέρκυρα.

Η δυνατή βροχόπτωση που πλήττει σχεδόν όλο το νησί μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο, ενώ πλημμύρισε το Κέντρο Υγείας στον Αγιο Μάρκο που βρίσκεται 18 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας κοντά στον Ύψο.

Την ίδια ώρα, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών με αποτέλεσμα να σημειώνονται περιστασιακές διακοπές ρεύματος.

Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Μετά τη μεταβολή που παρουσίασε ο καιρός τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τις νυκτερινές ώρες απόψε, ένα νέο μέτωπο κακοκαιρίας αναμένεται να «σαρώσει» τη χώρα από τα βορειοδυτικά, κινούμενο αργά κατά διάρκεια της Παρασκευής προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Μετά τη διέλευση του μετώπου η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το μέτωπο αναμένεται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ μετά τη διέλευσή του η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχής έως και τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής και οι περιοχές όπου περιμένουμε τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Επισημαίνεται ότι στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονα φαινόμενα συμπεριλαμβάνονται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης (κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή), καθώς επίσης ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας (τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής).

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουν οι οδηγοί που θα κινούνται στους οδικούς άξονες της χώρας τις επόμενες ώρες.

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …