Τρίτη , 26 Ιανουαρίου 2021
Αρχική / Στα Νότια / Ζωγράφου / Ζωντανή η μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στον Δήμο Ζωγράφου

Ζωντανή η μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στον Δήμο Ζωγράφου

Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, έδωσε το παρών την Παρασκευή 15/11/2019 στις 11:00, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, απέδωσε φόρο τιμής στα θύματα και στους αγωνιστές των γεγονότων της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Σε ατμόσφαιρα περισυλλογής και σεβασμού, παρουσία συγγενών των πεσόντων και πλήθους πολιτών, τελέστηκε η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και έγινε κατάθεση στεφάνων στους τάφους των Διομήδη Κομνηνού, Μιχάλη Μυρογιάννη και Δημήτρη Θεοδωρά.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλειος Θώδας, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί πολίτες.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλειος Θώδας σε δήλωσή του ανέφερε :

«Φέτος συμπληρώνονται 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Όταν μαθητές, φοιτητές, πολίτες, όρθωσαν το ανάστημα τους στη δικτατορία. Οφείλουμε να αποδίδουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες νεκρούς του Πολυτεχνείου και σε όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν τη Δημοκρατία και το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας. Ιστορική μας ευθύνη προς τη νέα γενιά είναι να διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη, την Ιστορία και την υποχρέωση διαφύλαξης αυτών των ιδανικών.»

Δείτε ακόμα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Zografou City Run

Mε απόλυτη επιτυχία και με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό διεξήχθη το 1ο Zografou City …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *