Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Brexit στους δρόμους του Λονδίνου

Την ώρα που οι βρετανοί βουλευτές συζητούν την σημαντικότερη γεωπολιτική κίνηση στην ιστορία της χώρας τους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο του Λονδίνου ζητώντας νέο δημοψήφισμα για το Brexit και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

Το πλήθος παρακολουθούσε τις εξελίξεις μέσα από γιγαντοοθόνες και από τα κινητά τηλέφωνα.

Οταν οι βουλευτές ενέκριναν την τροπολογία του πρώην Συντηρητικού βουλευτή Όλιβερ Λέτουιν που προβλέπει ότι – ακόμη και εάν το Κοινοβούλιο εγκρίνει τη νέα συμφωνία – ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα πρέπει να ζητήσει την αναβολή του Brexit μέχρι να ολοκληρωθεί η νομοθεσία για την αποχώρηση και από τα δύο σώματα της Βουλής, πολλοί πανηγύρισαν καθώς θεωρούν το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας ως άλλη μια ευκαιρία για να σταματήσουν το Brexit.

.

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου, όλων των ηλικιών συμμετέχουν στην μεγάλη πορεία με σύνθημα «Μαζί για την τελική απόφαση» (Together for the Final Say).

Οι οργανωτές αισιοδοξούν ότι η σημερινή διαδήλωση θα είναι παρόμοια σε μέγεθος με εκείνη του Μαρτίου, όταν, όπως λένε, 1 εκατομμύριο άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους. Μια τέτοια συγκέντρωση θα ήταν από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ στη Βρετανία.

Το 2016, το 52% των Βρετανών τάχθηκε υπέρ του Brexit και το 48% κατά. Μερικές δημοκοπήσεις δείχνουν ότι η τάση αυτή έχει ανατραπεί, όμως δεν είναι καθοριστική η αλλαγή και πολλοί ψηφοφόροι δηλώνουν ότι έχουν απηυδήσει με το Brexit.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, η διαδήλωση μπορεί να είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα κατά του Brexit.

Δείτε ακόμα

Η “αμερικανική δημοκρατία υπό πολιορκία”: ο Τραμπ κατηγορούμενος στον διεθνή Τύπο

“Η δημοκρατία υπό πολιορκία”, “το πραξικόπημα της τρέλας”, “ο Τραμπ βάζει φωτιά στην Ουάσινγκτον”: το …