Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

“Βροχή” νομοσχεδίων: Αναπτυξιακός, κάπνισμα, προϋπολογισμός


Σημαντικά νομοσχέδια τις επόμενες μέρες στην Βουλή καθώς, εκτός του προσχεδίου του Προϋπολογισμού την επόμενη Δευτέρα, -κατατίθεται την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου- αναμένεται να κατατεθούν “ανά πάσα στιγμή” όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, το πολυνομοσχέδιο για τον Αναπτυξιακό, και το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τους περιορισμούς στο κάπνισμα.

Και ο νέος αναπτυξιακός και το σ/ν του υπουργείου Υγείας θα μπουν στις αρμόδιες Επιτροπές την ερχόμενη εβδομάδα με την κανονική διαδικασία όπως είπε ο ΠτΒ.

Εν τω μεταξύ κατατέθηκε ήδη η σημαντική Οδηγία “Τροποποίηση του ν. 4251/2014 (Α’ 80) για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία (ΕΕ) 2016/801 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 11ης Μαΐου 2016 σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών με σκοπό την έρευνα, τις σπουδές, την πρακτική άσκηση, την εθελοντική υπηρεσία, τις ανταλλαγές μαθητών ή τα εκπαιδευτικά προγράμματα και την απασχόληση των εσωτερικών άμισθων βοηθών (au pair)” του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το εν λόγω νομοσχέδιο θα μπει επίσης για επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα.

Την Τρίτη θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια άλλη μια Οδηγία, η οποία αφορά το υπουργείο Μεταφορών “Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2016/797, 2016/798, και 2016/2370 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και άλλες διατάξεις”.

Στον κοινοβουλευτικό πυρετό και νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού “Κύρωση της δια ανταλλαγής ρηματικών διακοινώσεων συμφωνίας περί παρατάσεως του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σχετικά με την επιβολή εισαγωγικών περιορισμών σε κατηγορίες αρχαιολογικού και βυζαντινού εκκλησιαστικού εθνολογικού υλικού μέχρι και τον 15ο αιώνα μ.Χ. της Ελληνικής Δημοκρατίας” που ήδη κατατέθηκε.

Σύμφωνα με τον ΠτΒ όλα τα νομοσχέδια θα προχωρήσουν με την κανονική διαδικασία.

Ο κ. Τασούλας σε ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών βρήκε ενδιαφέρουσα την πρόταση Βαρουφάκη να υπάρχει κλήρωση τελευταίας στιγμής των επικαίρων ερωτήσεων προς τον Πρωθυπουργό. Η ιδέα του κ. Βαρουφάκη είναι να κληρώνονται οι επίκαιρες ενώπιον των βουλευτών και του Πρωθυπουργού και να απαντάει εκείνη την στιγμή σε όποια κληρωθεί στην “Ώρα του Πρωθυπουργού” .

Μ. Νταλιάνη

Δείτε ακόμα

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου – Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού – Για πληροφορίες …